Хомко каже: восени «Авангард» оживе, а Фалко сумнівається

2197 0

Ми у соцмережах:

На Авангарді буде газон як на стадіоні «Арена Львів»

До кінця року «Авангард» має приймати спортивні матчі, — висловив побажання міський голова, навідавшись на стадіон, щоб на власні очі побачити, як триває реконструкція. Не відомо, що надихнуло його на такі плани — хоч ремонт триває і взимку, та стадіон все ще нагадує руїни. Завдання стоїть таке: завершити реконструкцію поля та двох трибун — східної та західної.

А тим часом на засіданні бюджетної комісії головний інженер міського УКБ Анатолій Матвійчук просив депутатів розрахуватися з компанією «Орбіта Будпроект», із якою торік був укладений договір на 1,1 млн грн.

Ця компанія займається коригуванням документації, — пояснює Анатолій Матвійчук­. — Адже під час реконструкції стадіону з’ясувалося, що ще деякі його конструкції доведеться демонтувати. Хоч першочерговий проект реконструкції цього не передбачав. Торік компанія завершила коригування проекту реконструкції східної трибуни, а в цьому році має зайнятися західною. Бо у нас є завдання на осінь зробити поле й східну та західну трибуни. За ці роботи, згідно з договором, ми їм ще винні близько 700 тисяч гривень.

Однак Юрій Фалко, керівник фірми «Фіалка», що здійснює реконструкцію стадіону, більш обережний з прогнозами, ніж міський голова. За його словами, якщо міська влада зможе цього року знайти ще додатково 60-70 мільйонів гривень, то цілком можливо, що до кінця року і вдасться ввести в експлуатацію трибуни та поле, як на це сподівається міський голова Володимир Хомко.

Це має бути сучасне поле — штучне, поєднане з натуральним газоном, як на «Арені Львів», — розповідає про майбутнє поле Юрій Фалко. — Зараз шукаємо оптимальний варіант газону, дренажу, системи підігріву. Вивчаємо різні варіанти.

За словами п.Фалка, варіант з напівштучним полем майже не позначиться на загальному кошторисі реконструкції, але при цьому поле буде значно витривалішим, і проводити на ньому можна буде більше матчів. Обійшовся новий газон «Арені Львів» у понад 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, торік Рівненська міська рада на реконструкцію «Авангарду» виділила 50 мільйонів гривень, ще 60 мільйонів передбачила цього року. Загальний же кошторис реконструкції приблизно 280 мільйонів гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також