Хомко хоче, щоб до ранку у Рівному ніхто не «гуляв»?

1860 0

Ми у соцмережах:

Хомко хоче, щоб до ранку у Рівному ніхто не «гуляв»?

Міський голова Володимир Хомко зізнався, що є ідея провести соцопитування рівнян, щоб з'ясувати, чи варто обмежити графік роботи усіх розважальних закладів міста до опівночі або ж до першої ночі.

Октант Поки що цю ідею міськвиконком вирішив відкласти. Очікують у квітні на звіт поліції, де стається найбільше правопорушень, тоді й вирішуватимуть, кому обмежувати час роботи, а хто може працювати вночі. Але щодо дискобару "Октант" та бару "Турист", що в районі автовокзалу, міськвиконком все ж прийняв рішення. На ці заклади уже поскаржилися поліцейські, які майже щодня виїжджають туди. Тож замість 4-ї ранку "Октант" працюватиме лише до першої години ночі. Така ж доля чекатиме і решту закладів, якщо ситуація не покращиться — правоохоронці обіцяють зробити вибірку "найскандальніших" до наступного засідання виконкому. Однак чи виправить це ситуацію і чи не перебереться молодь пити у двори — це ще питання. Василь Зелінський, начальник міського відділу ГУНП у Рівненській області:

— Щоб не бути голослівним, наведу просту статистику: з початку року до поліції надійшло 159 повідомлень про правопорушення безпосередньо у дискобарі "Октант" і на прилеглій до нього території. За два місяці скоєно один розбій, 38 крадіжок, 26 громадян отримали тілесні ушкодження. Від "Октанту" бригади швидкої допомоги доставили до лікарні 16 громадян із різними видами тілесних ушкоджень. Не краще і з баром "Турист" — цього року там було уже 18 повідомлень про крадіжки, 5 про заподіяння тілесних ушкоджень, а ще 22 повідомлення про бійки та конфлікти. А коли ми просимо надати нам відео з камер спостереження, щоб розслідувати інциденти, то нам відмовляють… Якщо власники цих закладів не робитимуть нічого, щоб у них стало безпечніше, то будемо клопотати, щоб їхній графік роботи обмежили до 22.00. Це не моя забаганка, це факт — треба щось робити!
Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі та громадського харчування:
— "Октант" і "Турист" розташовані за однією адресою: на вул. Київській, 36 — в окремому приміщенні готельно-ресторанного комплексу "Турист". Дискобар власниці Світлани Логвиненко працює з 2000 року, а бар працює з 1998-го, належить Марії Компанець. Нацполіція написала листа до виконкому, бо діяльність цих закладів у нічний час ускладнює оперативну обстановку. Усього на початок березня після 22.00 у місті працювало 150 кафе, барів, клубів і магазинів. З них цілодобово діють 10 закладів, де можна поїсти і відпочити, 5 магазинів і 2 тютюнових кіоски.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також