Кисіль, який допомагає лікувати гастрит. Насіння льону активно вживають в їжу люди, які піклуються про своє здоров’я

288 0

Ми у соцмережах:

Фото Depositphotos

У лляному насінні багато корисного. Передусім це джерело харчових волокон, котрі, як щітка, очищають кишечник, стимулюють його перистальтику і створюють відчуття ситості. Багате насіння й на фітоестрогени — фенольні сполуки з антиоксидантною активністю, які захищають жіночий організм від новоутворень і допомагають полегшити прояви клімаксу й дискомфорту, пов’язаного з менопаузою. Також насіння льону можна назвати природним статином, оскільки сприяє нормалізації рівня холестерину.

Ця маленька насінина — одна з небагатьох рослин, в яких у великій кількості містяться Омега-3 жирні кислоти, що потрібні для будівництва клітинних мембран. Вони зменшують в’язкість крові, підвищують еластичність судин, поліпшують травлення, знижують ризик розвитку цукрового діабету й ожиріння, якщо дотримуватися здорового харчування.

Вживати потрібно не більш ніж 1–2 столових ложки на день. Є певні обмеження на вживання насіння льону, адже воно в невеликій кількості містить рослинні ціанідні сполуки. Друга причина, чому його треба вживати помірно, це великий вміст клітковини, що викликатиме дискомфорт у кишечнику і проносну дію.

Насіння льону часто застосовують під час лікування гастриту та виразкової хвороби як обволікальний засіб, що створює захисний шар на внутрішній поверхні шлунка, оберігаючи його від впливу травних соків. Для цього необхідно насіння льону залити окропом і настояти. Виходить приємний на смак густий кисіль. Насіння також можна додавати в салати, каші, кисломолочні напої.

Ціле лляне насіння не перетравлюється в організмі повністю. Його ліпше подрібнювати в кавомолці та вживати одразу після приготування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також