Китайська сім’я шість років живе в туалеті

1869 0

Ми у соцмережах:

Китайська сім’я шість років живе в туалеті

Ось вже шість років 32-річний Цзен Лінцзюнь з родиною живе в туалеті одного з готелів міста Шеньяна провінції Ляонін...

У 1999 році 20-річний Цзен, котрий народився в селі Фумін, вступив до гірничорудного училища в провінції Хейлунцзян. Однак його родина не змогла оплачувати навчання 5000 юанів на рік ($794), і не довчившись, Цзен поїхав у Шеньян із 50 юанями в кишені в пошуках заробітку. У 2006 році він одружився, після чого постало питання про житло для молодої родини. Винайняти звичайну квартиру і навіть кімнату у великому мегаполісі їм було не по кишені. Одного разу знайомий підказав, що в одному готелі є чоловічий туалет, який ніколи не використовували за призначенням, і що можна домовитися про його оренду. Так вони і переїхали жити в туалет. Їхнє нове житло площею близько 20 кв. метрів вже повністю пристосоване під їхні потреби.

 
Торік родина поповнилася сином, якому вони дали ім’я Цзен Деі (у перекладі «щасливий») з надією на те, що в житті йому пощастить більше, ніж батькам. Цзен заробляє ремонтом взуття, виготовленням ключів і чищенням взуття перехожим. Робоче місце в нього одразу біля готелю, в якому вони живуть, а нехитре обладнання знаходиться в приміщенні для миття рук.
 
Сумлінне ставлення Цзена до своєї роботи привабило багато постійних клієнтів, які нерідко платять йому трохи більше за його послуги. За місяць він заробляє понад 2000 юанів ($317), що дорівнює середньому заробітку китайських працівників на заводі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також