Китайці скупили всі захисні маски в аптеках Рівного

13856 0

Ми у соцмережах:

Китайці скупили всі захисні маски в аптеках Рівного

Ось уже місяць в аптеках Рівного складно придбати недорогу захисну маску, щоб вберегтися від грипу та ГРВІ. Фармацевти розводять руками: немає на складі і невідомо коли будуть. І це в період значного зростання захворювання на вірусні інфекції.

 Журналіст «РВ» пройшлася аптеками Рівного і в жодній не змогла придбати дешеву захисну маску від грипу. Фармацевти кажуть, що всі маски були продані ще місяць тому, а на склад нових не завезли. При цьому люди питають про них щодня.

Директор мережі аптек «Волинь ЦМ» Олександр Ковальчук коментує:

-          Всі ці маски розкупили китайці. Просто приходили в аптеки і закуповували партіями. Адже у них лютує коронавірус, а фабрики стоять на карантині, в тому числі фармацевтичні. Саме вони були постачальниками недорогих захисних масок. Тому і на складах їх зараз немає, бо їх просто не виготовляють.

Директор мережі аптек «Рівнефармація» Ольга Садовник:

-          Ще перед епідемією ці маски коштували 1,50 грн./шт., а за рахунок ажіотажу подорожчали до 5 грн./шт. Дійсно в наші аптеки телефонували китайці і запитували, чи можна купити мільйон-два масок. Звісно, у нас не було стільки, але ми продавали їм маски дійсно у великих кількостях. При чому з аптек їх забирали самі китайці. Не знаю, чи їхали вони спеціально для цього в Рівне, чи ні. Ми залишили деяку кількість цих масок для наших співгромадян, адже їх теж не можна залишати без захисту. Особливо, коли в нас така висока захворюваність на грип та ГРВІ. Маємо ще по кілька упаковок цих масок в рівненських аптеках нашої мережі на вулицях Богдана Хмельницького, Біла, Степана Бандери, в районі 12 школи, при міській та обласній лікарнях. Також є вони в продажі в аптеках в районах.

В аптеках міста є в продажі марлеві маски, які, запевняють медики, нічим не гірші. Щоправда, дорожчі: одна коштує 8 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також