Якщо цукру забагато

2442 0

Ми у соцмережах:

Якщо цукру забагато

Німецькі медики зазначають, що на занадто високий рівень цукру в крові можуть вказувати ознаки, які часто сприймають як симптоми незначного нездужання.

Однією з перших ознак занадто високого рівня цукру в крові є зросле бажання пити для втамування спраги і часті походи в туалет, у тому числі вночі. За словами медиків, це пов'язано з роботою регуляційних механізмів тіла, яке намагається звільнитися від надлишків цукру: спрага і пиття рідини допомагають від згущення крові через підвищену концентрацію глюкози, сечовипускання виводить її з організму.

Повинні насторожити і періодичні напади втоми, знесилення. Медики пояснюють, що подібна слабкість виникає як наслідок згущення крові, що впливає на уповільнення кровотоку по органах і тканинах. Їхні клітини недоотримують кисень і поживні речовини, що провокує відчуття виснаження.

Серед інших початкових ознак — проблеми із зором (розпливчастість в очах, утруднення при читанні), погіршення пам'яті та інших когнітивних функцій. Надмірний вміст цукру погіршує роботу мозку, викликає порушення кровообігу, при цьому підвищується ризик хвороби Альцгеймера, відзначають німецькі експерти.

Також ознакою занадто високого рівня цукру в крові є неприємні відчуття в кінцівках: печіння, різь, поколювання, біль. Вони виникають у зв'язку з ушкодженням нервових волокон, що забезпечують нормальну температурну і больову чутливість. Особливо важливо звертати увагу на нічні болі в ногах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також