Коли нічим дихати і вогонь добирається до стін…

898 0

Ми у соцмережах:

Коли нічим дихати і вогонь добирається до стін…

Пожежа у Новому Дворі, що спалахнула минулої п’ятниці, неабияк налякала тамтешніх мешканців. Вогонь швидко пожирав суху траву і підступав до стін будинків. На відео з квадрокоптера, яке поширили рятувальники, видно площу займання й те, що страх людей не був безпідставним. Вони кинулися гасити вогонь самостійно, викликали рятувальників, а заодно й поліцію та вказали на того, хто підпалив.

Бійці ДСНС почали гасіння з різних сторін і зупинили поширення вогню. Екіпаж патрульної поліції знайшов 46-річного чоловіка, на якого вказали люди, він також мешкає у Новому Дворі. Поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення. При тому, що в суху погоду на гасіння таких пожеж рятувальники виїжджають по 5-7 разів на добу, це поки перший випадок у цьому році, коли палія швидко виявили.

— Чоловік пояснив, що прибирав у себе на подвір’ї й підпалив те, що позгрібав, — розповідає речник ГУ ДСНС Дмитро Мельник. — Часто за багаттям від такого «прибирання» ніхто не стежить і вогонь неконтрольовано перекидається далі. А суха трава швидко займається.

Неабияк налякала людей і пожежа на виїзді з Рівного в бік Квасилова — там горів очерет. Гасили його за один день двічі. Удень рятувальники загасили вогонь, який міг перекинутися на АЗС і спричинити ще більшу пожежу. А увечері того ж дня хтось підпалив той самий очерет з іншого боку дороги. Було стільки диму, що їхати дорогою стало небезпечно.

Така проблема постає щороку восени на навесні, коли селяни спалюють суху траву на луках, на берегах річок і навіть на своїх обійстях. Насправді спалювання трави та сухостою завдає лише шкоди природі та здоров’ю людей, а неконтрольоване поширення вогню іноді призводить і до їхньої загибелі.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також