Кому заборонено їсти малину

1231 0

Ми у соцмережах:

Кому заборонено їсти малину

Малині приписують дивовижні властивості. Але ласувати цією ягодою можна не всім, оскільки це загрожує проблемами зі здоров'ям.

За словами дієтологів, дорослій людині можна з'їдати не більше 400 г малини в день без шкоди для здоров'я. Але якщо немає протипоказань.

Краще відмовитися від малини в разі загострення хвороб шлунково-кишкового тракту — гастриту і виразки — або проблем з нирками: ягода може їх надмірно навантажувати, оскільки є сечогінною.

Крім того, малина є сильним алергеном. Якщо у вас вже є алергія на інші ягоди, наприклад, полуницю, будьте обережні з малиною теж.

Також малина підвищує апетит, що не дуже добре для тих, хто худне.

Чим же так корисна малина? У ній багато вітаміну С, калію і магнію. Малина допомагає очищати кровоносні й лімфатичні судини від холестеринових бляшок, зміцнювати серцевий м'яз і виводити з організму шлаки.

Малина має протизапальний ефект саліцилової кислоти, що особливо важливо для хворих на артрит і артроз.

Клітковина і пектин, що містяться в малині, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. При простудних захворюваннях відвар з ягід малини пом'якшує і знімає запалення горла.

Малина має відхаркувальний ефект, виводить мокроту з бронхів, очищає їх від слизу. А антиоксиданти запобігають чоловічому безпліддю. Жінкам корисні властивості малини допомагають легше пережити клімакс.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також