Костопільчанин збагачувався на продажі безкоштовних авто для ЗСУ (ФОТО)

4761 0

Ми у соцмережах:

Костопільчанин збагачувався на продажі безкоштовних авто для ЗСУ (ФОТО)

З початку війни мешканець Костополя налагодив схему продажу волонтерських автомобілів.

 Як повідомляє СБУ Рівненщини, той встиг продати близько двох десятків автомобілів. Всі ці автомобілі волонтери із закордону безоплатно передавали для ЗСУ.

Зловмисник оформляв отриману «гуманітарку» на підконтрольне йому підприємство і таким чином переправляв авто через кордон. Та як тільки автомобілі опинялися в Україні, він продавав їх за комерційними цінами новим власникам, «забувши» про їх первісне призначення.

Зокрема, прокуратура Рівненщини задокументувала факти продажу 4 позашляховиків – 2 авто Mitsubishi L200, Ford Ranger та Nissan Navara. Їх чоловік продав за 21600 доларів США та 20 тис. грн.

Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України, вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Наразі вирішується питання щодо оголошення правопорушнику про підозру за ч. 3 ст. 201- 2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України та обрання йому міри запобіжного заходу.

Триває слідство для виявлення усіх обставин та причетних до протиправної схеми осіб.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також