Кульчинська розповіла про свій досвід спілкування з наркоторговцями

1326 0

Ми у соцмережах:

фото РадіоТрек

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська мала розмову з розповсюджувачами наркотичних засобів. Про це вона розповіла на колегії міського управління освіти. Таким чином вона проекспериментувала, наскільки легко дитині, спілкуючись в месенджері «Телеграм», добути собі наркотики.

 За словами заступниці, в Телеграмі вона вбила в пошук одну з тих адрес, які по ночах з’являються на стінах рівненських будинків. Їх періодично замальовують правоохоронці та громадські активісти. Пані Кульчинська поділилася деталями переписки:  

-          Запитую: «Що почому?» Отримую питання: «Что именно?» Пишу: «Зілля». Так от яку відповідь отримують ваші діти: «Мікс «Диявол» 0,5 грама – 100 грн, 1 грам – 150 грн, шишки АК 47 на марихуані 1 банка - 250 грн, гашиш Європа айс 0,5 г – 12 доларів, 1 грам – 21 долар». Я попросила дозу на 100 гривень. Але мені не відповіли. Видно, 100 гривень  - це для них не прибуток, заради якого варто напружуватися. І це я не запитувала про хімічні наркотичні речовини!

Заступниця міського голови також додала, що у випадку, коли покупцю вдається домовитися про придбання дози, продавець просто пише, куди і на котру годину підійти, щоб забрати заховану «закладку». Ця «закладка» може бути і в дуплі дерева, і десь під лавкою. Галина Кульчинська закликала батьків перевіряти телефони дітей, сторінки в Інтернеті, на які вони заходять, щоб запобігти розповсюдженню наркотиків. Також вона закликала поліцію в особі начальника Поліського управління кіберполіції кіберполіції Олега Лепеху прокоментувати її розповідь.

Він пояснив, що поліція в міру своїх можливостей відслідковує наркоторгівлю в соцмережах. Проте це важко робити, оскільки наркоторговець спілкується з покупцем через месенджер, тим самим зберігаючи в таємниці свою особистість. Збувачі наркотичних речовин можуть проживати навіть в інших обласних центрах, в тому числі на непідконтрольній Києву території.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також