Курси програмування для дітей: який краще вибрати курс для підлітків

2913 0

Ми у соцмережах:

Курси програмування для дітей: який краще вибрати курс для підлітків

Сучасні підлітки добре знаються на іграх, застосунках, новітніх технологіях. Деякі хлопці настільки захоплені програмуванням, що зі звичайних користувачів перетворюються на активну частину IT-спільноти. Деякі вже у віці 13-14 років стають успішними програмістами.

Кодинг відкриває для підлітків цілий світ можливостей. Вони вчаться самостійно створювати чат-боти, ігри, де є кілька всесвітів, мобільні програми та вже у підлітковому віці мають нагоду самостійно заробляти гроші. Який напрямок навчання краще вибрати та на які курси віддати підлітка?

Програміст – популярна професія в Україні та світі

Професія програміста та розробника є однією з найбільш популярних у світі та Україні. Ця тенденція зберігатиметься й у майбутньому. Автоматизація, геймінг та система «розумний будинок» потребують професійні кадри, які спроможні не лише вигадувати нові ідеї, а й втілювати їх у реальність.

Сьогодні існує кілька сотень мов програмування, найпоширеніші з них — Java, Python, PHP, JavaScript, C, С++, Objective-C, Swift. Професія програміста дуже приваблива для сучасних абітурієнтів, що пояснюється безліччю переваг.

  1. Висока зарплата. Середня зарплата висококваліфікованого програміста щонайменше $1000.
  2. Затребуваність. Ринок праці програмістів зростає за допомогою цифровізації всіх сфер життя.
  3. Цікаві завдання та величезний простір для творчості. Що робить програміст на роботі? Пише код, тестує, перевіряє, переписує код. Проте кінцевий результат кодування — це робоча програма з різними цілями. Одні програмісти створюють ігри, інші — роботів. Треті роблять корисну програму під Android. Четверті створюють агрегатор, який збере всі квитки світових авіакомпаній до одного сервісу для бронювання авіаквитків. Цікаво, чи не так?
  4. Можливість віддаленої роботи та вільний графік. Програмісти – це каста людей, до яких не застосовують суворі офісні правила. Їм дозволяють працювати з дому, приходити пізніше на роботу. Крім того, найкращі офіси належать саме IT-компаніям, таким як Google, Microsoft.
  5. Кар'єрне зростання в Україні та за її межами. Для програмування немає географічних меж. По-перше, багато фахівців працюють віддалено в іноземних проектах. По-друге, переїхати до “Силіконової” долини для IT-професіонала з відмінним знанням англійської набагато простіше, ніж, наприклад, бухгалтеру, юристу чи інженеру, яким доведеться вивчати специфіку професії у іншій країні.

З мінусів варто відзначити малорухливий спосіб життя, але нестачу фізичних навантажень можна компенсувати регулярними заняттями спортом. Інший момент — програмісту необхідно постійно вдосконалюватися. Ця сфера розвивається дуже стрімко, тому програміст повинен постійно «прокачувати навички», інакше його цінність, як фахівця, на ринку праці впаде.

Які краще вибрати курси з програмування

Різні школи пропонують авторські курси та підходи до навчання підлітків. Але в кожному з навчальних IT-закладів можна виділити основні напрямки, які мають велику популярність та яким можна навчитися навіть з нуля.

  1. Roblox. Платформа Roblox допомагає освоїти базові навички кодингу та вчить робити ігри мовою Lua.
  2. Unity та C#. Unity — це спеціальне середовище, у якому за допомогою мови C# легко створювати анімацію, опрацьовувати персонажів та розбудовувати карту.
  3. Python. Ця мова інтуїтивно зрозуміла, тому підійде навіть для освоєння з нуля. Допомагає підліткам поринути у світ кодингу, вивчити нові поняття, створити калькулятор із графікою, різні ігри, квести чи власний проект.
  4. HTML, CSS, Javascript. Діти навчаються робити веб-сторінки з різними картинками, списками, посиланнями, а на просунутих рівнях працюють з JavaScript-бібліотекою, формують повноцінні кошики та картки з товарами.

При виборі курсів зверніть увагу на форму навчання, вона буває очною та дистанційною. Онлайн курси анітрохи не гірші за очні, дозволяють поглиблено вивчати кодинг. З переваг: онлайн-урок можна відвідувати у зручний час. Більше доступних курсів перевірте за посиланням https://juniorit.ua/online/

Важливо, щоби на заняттях викладач застосовував метод гейміфікації. Цей спосіб працює й для підлітків. Під час уроків це утримує увагу, що робить процес навчання захоплюючим. Обов'язково ознайомтеся з відгуками про школу та курси. Найкраще це робити на незалежних майданчиках, у батьківських групах та чатах.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також