Квас, який продають із жовтих діжок по всьому Рівному, тепер коштує 14 гривень за літр. Виробники пояснюють: інгредієнти також зросли у ціні, а конкурувати на ринку треба. Зате «хімії» у квас, як і раніше, не додаватимуть.
Квас, який продають із жовтих діжок по всьому Рівному, тепер коштує 14 гривень за літр. Виробники пояснюють: інгредієнти також зросли у ціні, а конкурувати на ринку треба. Зате «хімії» у квас, як і раніше, не додаватимуть. Галина Каспрук, технолог Рівненського цеху безалкогольних напоїв: — Подорожчало майже все: вода, цукор, концентрат квасного сусла, електроенергія та навіть солярка, яка потрібна, щоб розвозити діжки по місту. Деякі виробники замінюють натуральні складові штучними, щоб здешевити свій продукт — наприклад, замість цукру використовують аспартам або сахарин. Але ми цього робити не хочемо, тому змушені підняти ціну. Тепер напій в одноразовому посуді коштує 7,30 гривні за півлітра або 2,90 грн. за 200 мл, у скляному посуді дешевше. Наш квас «живий», він готується з натуральних інгредієнтів і через це зберігається всього три доби.