Каліфорнійський грип поклав трьох рівнян у реанімацію

8859 0

Ми у соцмережах:

Каліфорнійський грип поклав трьох рівнян у реанімацію

Лабораторно підтверджено, що у трьох рівнян, які потрапили цими днями в реанімаційні відділення у важкому стані — грип типу А, який ще називають Каліфорнійським. Про це повідомив начальник відділу епіднагляду Рівненського лабораторного центру Віктор Мороз. Серед хворих — вагітна жінка з Березнівського району та двоє чоловіків – один з Гощанського, інший із Сарненського району. Обидва чоловіки знаходяться в реанімаціях районних лікарень з діагнозом «двобічна пневмонія» яка є наслідком ускладнення від грипу. Жоден з них не мав щеплення від грипу.

 За словами лікарів, хворі надто пізно звернулися по допомогу, а двобічна пневмонія при грипі розвивається дуже швидко. Особливо швидкий темп спостерігається у вагітних та тих, хто має хвороби дихальної, серцево-судинної систем організму.

Загалом з 1 січня в області зафіксовано – 5279 випадки захворювання на грип та ГРВІ, з них понад 3000 – діти. Проте до кінця січня - початку лютого ситуація може кардинально змінитися, попереджають епідеміологи. І закликають рівнян вакцинуватися. Щоправда, вакцина є поки що лише в аптеках «Рівнефармації».

– Коштує вакцина 205 гривень, - зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів. -  Наразі в місті вакцинувалися лише 1137 осіб, а це лише 0,04% населення. Радує лиш те, що цей показник все одно більший, ніж торік.

До слова, мінімальна вартість лікування від грипу з врахуванням цін найдешевших медикаментів згідно останніх розрахунків МОЗ – 1000 гривень.

Дарина Гузенкова


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також