Лазня для коронавірусу

944 0

Ми у соцмережах:

Лазня для коронавірусу

Відомо, що в більшості випадків віруси можуть виживати в зовнішньому середовищі від кількох годин до кількох днів. Сприятливим середовищем вважається тепла і сира атмосфера, яка є оптимальним фактором для продовження активності вірусів. Але для багатьох організмів згубною є температура повітря понад 60оС. Також значна частина їх гине від впливу 70% розчину етилового спирту.

Вчені з Гонконгу відзначають, що коронавірус поступово гине, якщо його обробляти протягом 30 хв. при температурі +56оС. А якщо збільшити її до 70°C, то вистачить і 5 хв. При кімнатній температурі вірус житиме не більше тижня.

Температура повітря в парній зазвичай перевищує 70оС і часто досягає більш високих показників. Тому можна зробити висновок, що вірус не переживе таких екстремальних умов, і в парилці шансів заразитися у людини немає. Але що стосується роздягальні й душової, то в цьому випадку фахівці не дають жодних гарантій. Тут немає високих температур і зберігається тепла атмосфера з дуже вологим повітрям.

Звичайно, заходи дезінфекції можуть виправити ситуацію, але, на думку фахівців, краще відмовитися від відвідування лазні, оскільки немає даних про повну безпеку в умовах епідемії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також