"Лежачі поліцейські" планують демонтувати

2815 0

Ми у соцмережах:

Демонтувати "лежачі поліцейські" на вулиці Набережній у Городищі Рівненського району вимагає місцевий житель Ярослав Поліщук. Для цього він зібрав під скаргою, яку планує передати у поліцію, 35 підписів односельців. На думку чоловіка, ці штучні нерівності встановили самовільно, а через їх висоту виходять з ладу автівки.

Щоб переїхати "лежачих поліцейських", встановлених на вулиці Набережній у Городищі, водіям доводиться зменшувати швидкість що мінімальної, повідомляє Рівне Суспільне.

– Зависокі "поліцейські", це дуже зависоко. Особливо, якщо їдеш вночі і їх не бачиш – то гепнешся добре, – каже водій Володимир.

-  Воно тут не треба, тут треба ями засипати, а не бордюри ставити. Тут більше 20 км/година ніхто не їздить, – говорить інший водій Микола.

Житель Городища Ярослав Поліщук демонструє зібрані ним підписи односельців. Їх – 35. Це звернення він планує занести у поліцію. Має нарікання і на інший відрізок дороги, яку власник ділянки, розташованої поруч, забетонував наполовину.

– Я б не назвав їх «лежачими поліцейськими», це маленькі горбки, порівняно з тими ямами, які у нас є. Ми цю дорогу самі робимо, скидаємось коштами і щось робимо. Ну а поліцейських поклали, бо такі люди, як Славко, живуть на тому горбочку. Там ніхто не носиться, як тут, не 20, як треба було б їхати по таких дорогах, а їдуть 40, 50, 60. У нас тут дуже велика пилюка літом. Ну і там двоє дітей живуть, там двоє дітей. Люди переживають за своїх дітей, страхуються, – каже житель с.Городище Олександр Маркевич.

На території Городищенської сільради є кілька садівничих кооперативів. Голова кооперативу "Калина" Петро Баюк, члени якого також користуються цією дорогою, так коментує самовільне встановлення перешкод.

- Самовільно встановлюють, самовільно ремонтують, самовільно насипають, самовільно грейдерують, бо цю дорогу ніхто не робив і робити не збирається – була канава, текла вода. Скарга була від одного, що люди з кооператива "Берізка" поставили його, не погодивши з ДАІ. Ну вони знаки зняли, бо були попереджувальні знаки. Навесні там будем укладати асфальт і ці лежачі поліцейські або знесуться, або приведуться у порядок відповідно до ДСТУ,– розповів голова кооперативу "Калина" Петро Баюк.

Припис, виданий раніше відділом безпеки дорожнього руху патрульної поліції області, зобов’язує голову кооперативу "Городищенський" Віктора Скрипальова демонтувати ці "лежачі поліцейські". Про це повідомив начальник відділу Сергій Коханюк. Наявність припису голова кооперативу підтвердив, і пообіцяв найближчим часом найняти техніку та ліквідувати перешкоди на дорозі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також