Ліки можна замінити горіхами

873 0

Ми у соцмережах:

Ліки можна замінити горіхами

Ліщина. Покращує стан мозку, серця, що пояснюється високим вмістом вітамінів В і Е. Одним з найпопулярніших представників цього виду горіхів є фундук. Його споживання може допомогти схуднути. Олеїнова кислота фундука, перетравлюючись в тонкій кишці, змушує мозок виробляти сигнали ситості й не дозволяє з'їдати багато їжі.

Волоські горіхи. Поєднують жирні кислоти омега-3 і омега-6, такий мікс сприятливо позначається на стані кровоносних судин головного мозку. Крім того, волоські горіхи нормалізують рівень цукру в крові, забезпечують активний кровотік, що перешкоджає розвитку застійних серцевих явищ.

Пекан. Моно- і поліненасичені жирні кислоти цього виду горіхів особливо важливі для здорової діяльності серцево-судинної системи. До того ж горіхи пекан позитивно впливають на рівень цукру в крові й кров'яний тиск.

Бразильський горіх. Одного-двох достатньо, щоб повністю покрити добову потребу організму в селені — мікроелементі, який ефективно бореться з вільними радикалами, що викликають окислення організму й ушкоджують його клітини. У великій кількості вільні радикали можуть викликати утворення пухлин.

Фісташки. Порівняно з іншими горіхами містять найбільше дозування антиоксидантів — речовин, що перешкоджають розвитку запальних процесів. Фісташки вважаються одними з кращих захисників від раку, також їхнє споживання знижує рівень холестерину і захищає від атеросклерозу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також