Лише 10% юнаків придатні до служби у війську

1194 0

Ми у соцмережах:

Лише 10% юнаків придатні до служби у війську

Зі ста чоловік 90% – хворі, заявили в ОДА, аналізуючи нинішню призовну кампанію на Рівненщині. Відтак, звернули увагу на корупційну складову призовних медкомісій. З 15 червня з області в ЗСУ та інші військові формування мають відправити 600 юнаків.

Першими усередині червня з області відправлять 231 призовника. Це 81% від плану, заявив голова обласної призовної комісії, перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Він зазначив, що прослідковується тенденція, коли більшість 20-27 річних призовників, які йдуть на дослідження – непридатні до служби, повідомляє Суспільне.

- Там на 100 відсотків, 10 тільки – здорові, придатні, а то й менше. Тому звертаюсь про корупційну складову роботи призовних медичних комісій. Будь ласка, розумійте, що ми повинні виконувати завдання, – сказав Сергій Подолін.

За весняний призов з області мають відправити 600 чоловік. 300 підуть служити у ЗСУ, 200 – у Нацгвардію, і по 50 чоловік відправлять у прикордонну службу й спецслужбу транспорту, уточнив обласний військовий комісар Валерій Куценко.

Призовників перевіряють і відбирають на збірному пункті вже з 28 травня. Близько 200 чоловік вже отримали повістки на відправлення на 15-17 червня.

- Ми готові до проведення призову. Наголошую, проводимо призов у умовах жорсткого карантину, тому, якщо будуть якісь зміни, або перенесення відправки команд, районні комісаріати обов'язково повідомлять кожного призовника, – сказав Валерій Куценко.

У районах призовники мають отримувати і довідки про відсутність захворюваності на COVID-19, повідомив Валерій Куценко. Сергій Подолін зазначив, що потенційні призовники мають пройти ПЛР- та ІФА-тестування. Знайшли два варіанти, комфортні для роботи військових і медиків.

Голова обласної призовної комісії акцентував, що частина районів недопрацьовують й не виконують план з призову. Так, обласний центр забезпечив його лише на 6,7 %, Рівненський район – на 13,3%, Сарненський – на 18,3%, Рокитнівський – 20,31%, Радивилівський – 25% Володимирецький – 27%, Демидівський – на 28%, Костопільський – 34,1% й Острог – на 36%.

Нагадаємо, старт весняного призову в Україні відтермінували через карантин. 15 квітня уряд, на виконання указу Президента, ухвалив розпорядження й переніс призов попередньо на травень-липень.

За ігнорування повістки, неявку у військкомат та ухилення від військової служби передбачена адміністративна (85-255 гривень штрафу), а для офіцерського складу – кримінальна відповідальність.

Також зазначимо, що Рівненщина – серед областей, де через динаміку поширення коронавірусу поки не дозволили пом'якшити карантинні обмеження. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також