Лижі для тонусу

1364 0

Ми у соцмережах:

Лижі для тонусу

Чудовий спосіб тримати свій організм в тонусі — кататися на лижах. Катання на лижах зміцнює суглоби та м’язи на ногах, руках, у попереку, пресі. Навантаження рівномірно розподіляється по всьому тілу, позитивно впливаючи на загальне самопочуття.

Регулярні заняття лижним спортом на холодному свіжому повітрі — це прекрасні процедури загартовування організму. Він адаптується до умов зовнішнього середовища, людина менше хворіє.

Фізичні навантаження на природі зміцнюють нервову систему, захищають від стресу, покращують сон і настрій та не дають жодного шансу зимовій депресії.

Катання на лижах — чудове тренування для серця та всієї серцево-судинної системи. Під час занять лижним спортом серце працює в посиленому режимі, швидше прокачує кров, покращує кровообіг. Регулярне катання дозволяє зміцнити серцевий м’яз, що позитивно впливає на роботу всього організму.

Заняття лижним спортом покращує вентиляцію легенів, що збільшує кількість кисню, який потрапляє до організму, і є профілактикою багатьох хвороб дихальних шляхів.

Під час катання руки та ноги лижника отримують чимале навантаження, що дозволяє їх зміцнити. Крім того, цей вид фізичної активності є досить енергоємним, він спалює багато калорій. Тож регулярне катання на лижах спалює зайву вагу і тренує м’язи. Також при цьому зміцнюються судини та зв’язки, підвищується витривалість організму.

Але лижний спорт протипоказаний:

  • - якщо в людини є інвалідність, а надмірна фізична активність може погіршити її стан;
  • - при наявності хвороб серцево-судинної та дихальної систем. У такому разі перед початком занять слід обов’язково проконсультуватися з лікарем;
  • - вагітним жінкам;
  • - при наявності патологій опорно-рухового апарату, проблем з хребтом;
  • - після недавно перенесених хвороб чи операцій. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також