Ляшко може очолити народну люстрацію – В.Карасьов

1301 0

Ми у соцмережах:

Ляшко може очолити народну люстрацію – В.Карасьов

«Відсутність законних механізмів люстрації заохочує людей підтримувати спонтанні акції, на яких відбувається побиття колишніх та діючих чиновників і вкидання їх у смітники. Натомість системно провести процес законної люстрації пропонує лідер Радикалів Олег Ляшко, який зараз намагається організувати та правильно спрямувати проведення «вуличних люстрацій». Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов, коментуючи перспективи набуття чинності закону «Про люстрацію» і причини зволікань із запровадженням реальної люстрації.

Карасьов «В суспільстві існує величезний запит на якнайглибше перезавантаження влади. І в принципі, цілком логічно, що у представників тої самої влади немає політичної волі для підтримки цих змін. Кожен може стати наступним», - зазначив експерт. «Зараз наближається термін для підписання Президентом ухваленого парламентом Закону «Про люстрацію». Цей закон, очевидно, недосконалий, проте основна маса населення із нетерпінням чекає настання справедливості після його впровадження. Адже і досі періодично виникають скандальні призначення одіозних персонажів із числа «бувших» або включення їх до виборчих списків. Вчорашні і сьогоднішні еліти занадто пов’язані між собою. Тому зараз, не чекаючи прийняття закону «Про люстрацію», найбільш пасіонарні громадяни самостійно намагаються зламати цю систему як вони це розуміють. Вони вдаються до екстраординарних вчинків під керівництвом екстраординарних виконавців», - сказав Карасьов.

«Процесу законної люстрації в будь-якому випадку потрібен очільник. Перший із кандидатів на цю роль – О.Ляшко, який зараз підтримує вуличні акції та організовує їх. Тому логічно, що головний радикал країни, може очолити народний радикалізм, що призведе до радикальних змін в країні» - підкреслив політолог.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також