МАГАТЕ не виявила порушень на енергоблоці РАЕС

635 0

Ми у соцмережах:

МАГАТЕ не виявила порушень на енергоблоці РАЕС

Експертна група МАГАТЕ провела планову інспекцію на одному з енергоблоків Рівненської АЕС у місті Вараш. Це відбулось в рамках міжнародної угоди про нерозповсюдження ядерної зброї.

Інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії тривала з  22 по 24 січня, повідомляють в Державній інспекції ядерного регулювання України.

Інспектори МАГАТЕ здійснили перевірку ядерного палива в активній зоні реактора та басейні витримки одного з енергоблоків після планового перевантаження активної зони реактора. Додатково виконано обслуговування системи та засобів збереження/спостереження МАГАТЕ.

Перевірку здійснено інспекторами Агентства за участі інспектора Держатомрегулювання.

Мета інспекцій - перевірка відсутності незаявлених ядерних матеріалів та інформації про конструкцію ядерної установки, яка була надана Україною відповідно до Угоди. Зауважень з боку інспекторів не було.

Нагадаємо, МАГАТЕ - єдиний в світі міжнародний інспектор з питань ядерних гарантій та контролю в сфері цивільних ядерних програм. Мета контролю - не допустити передачі ядерних матеріалів, що використовуються в ядерних установках, розташованих в 70 країнах світу, на військові цілі. 

Постійна експертна група МАГАТЕ на Рівненській атомній станції розпочала місію ще 17 січня. Раніше агенція анонсувала такі місії на усіх українських АЕС, щоб допомогти запобігти ядерній аварії під час війни.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також