Майбутніх трактористів навчатимуть на новій сільгосптехніці у Сарнах

1776 0

Ми у соцмережах:

Майбутніх трактористів навчатимуть на новій сільгосптехніці у Сарнах

На Рівненщині запрацював 28 навчально-практичний центр. Він діятиме на базі Сарненського професійного аграрного ліцею. Там навчатимуть спеціалістів за напрямом тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва.

Для створення центру Сарненський професійний аграрний ліцей отримав 12 одиниць сучасної техніки. Це трактори, землезбиральні комбайни, машини для внесення міндобрив, зернометач, плуг, сівалки, косарки, очисники вороху. Загальна сума, яка була спрямована на закупівлю сільськогосподарських машин – 7 мільйонів.

Навчально-практичний Центр з підготовки трактористів був створений за активної співпраці Міносвіти, департаменту освіти і науки Рівненської ОДА та місцевої влади. Фінансування для створення центру було спільним – 60% було виділено державою, а 40% – з обласного та місцевого бюджетів.

Сьогодні набір на спеціальність тракториста – дуже великий, тому завдяки новій техніці навчальний заклад може давати якісніші знання.

Техніка, яку отримав центр,  необхідна для проведення всього циклу польових робіт – від оранки до збирання і очистки зерна.

- В нас була застаріла техніка, якій по 8-12 років, - ділиться враженнями від відкриття НПЦ директор Державного професійного технічно-навчального закладу «Сарненський професійний аграрний ліцей» Микола Морозюк.

Пресслужба РОДА нагадує: місяць тому жовтні в Сарнах відкрив свої двері НПЦ з підготовки автослюсарів. Сьогодні – з навчання трактористів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також