Мешканці проспекту Миру — проти

2151 0

Ми у соцмережах:

Мешканці проспекту Миру — проти

Ми, мешканці проспекту Миру, звертаємося до депутатів міськради та політичних сил, які ви представляєте, з метою переконати Вас у необхідності скасувати рішення сесії від 6 березня 2008 року про перейменування проспекту Миру. Просимо дослухатися до наших аргументів.

Ми, мешканці проспекту Миру, звертаємося до депутатів міськради та політичних сил, які ви представляєте, з метою переконати Вас у необхідності скасувати рішення сесії від 6 березня 2008 року про перейменування проспекту Миру. Просимо дослухатися до наших аргументів. Усі партії, представлені в міській раді, декларують свою народність та демократичність, і їхні представники повинні розуміти, що люди мають право бути почутими не тільки у день виборів. Своїм рішенням про перейменування проспекту ви забрали спокій не тільки у мешканців проспекту Миру, але й у багатьох інших мешканців Рівного. Їх обурило, що ви вирішили прибрати з центру міста таку чудову і дорогу серцю назву — проспект Миру. Але ще більше обурило, як ви це зробили: швидко, за зачиненими дверима, не врахувавши думки мешканців проспекту. З’ясувалося, що жодного звернення від громадян Рівного або мешканців самого проспекту на сесії не було. Були звернення тільки від різних громадських організацій з підписами їхніх керівників, а також від комунальних підприємств, які були стандартно оформлені. Можливо, між депутатами існували політичні непорозуміння, а мешканці проспекту Миру та ім’я Віктора Чайки стали заручниками цього політичного протистояння. Тепер очевидним є те, що питання про перейменування вулиць не є банальним, як здавалося раніше, а рішення щодо проспекту Миру є поспішним. Після засідання голів фракцій та комісій міськради нас переконали, що планується вивчення громадської думки мешканців усього міста з приводу перейменування проспекту Миру незалежними соціологами. Але ми вважаємо, що це недоречне затягування часу та витрачання грошей, достатньо опитати самих мешканців проспекту. На проспекті мешкає багато людей похилого віку, і для них теперішня назва назавжди залишиться саме такою. Ми просимо не турбувати спокій Віктора Анатолійовича цим опитуванням. Галасу й без того достатньо. Ми є прихильниками різних політичних партій, але зараз нас об’єднало прагнення зберегти назву проспекту назавжди. Ми знаємо, що Віктор Чайка був людиною не марнославною і одним з найдостойніших громадян нашого міста, знаємо, як він ставився до усіляких перейменувань. Ми зрозуміли, якого мудрого міського голову втратили. Але найкращим рішенням у цій ситуації буде залишити назву проспекту, а іменем Віктора Чайки назвати нову вулицю із сучасною забудовою або цілий житловий масив, адже він того вартий.

Мешканці проспекту Миру.

Тетяна, перебуває у відпустці по догляду за дитиною: — Усі звикли до назви «проспект Миру». То навіщо його перейменовувати? Валентин, працівник заводу тракторних агрегатів: — Я живу на проспекті Миру і був би не проти перейменування його на честь Віктора Чайки, якого я знав упродовж тридцяти років. Я вважаю, що Чайка заслужив це, адже зробив для Рівного більше, ніж половина всього населення, разом узятого. Мене більше хвилює перейменування, скажімо, вулиці Московської на Степана Бандери, чи Червоноармійської на Симона Петлюри. А також мене дуже обурило б, якби проспект назвали на честь Бульби-Боровця. Юрій, пенсіонер: — Я проти будь-яких змін у назвах — історія повинна залишатися історією. Проспект Миру є проспектом Миру, і не потрібно його перейменовувати. А Чайка був просто хорошим господарем. Жанна, пенсіонерка: — Я проти такого перейменування, тому що ця назва уже звична. До того ж, вважаю, що на це не варто витрачати кошти ні державі, ні мешканцям проспекту. У мене тут живе дочка, і ми навіть підписувалися проти такого перейменування. Я ж живу на майдані Незалежності, і якщо його будуть перейменовувати, я теж буду проти, тому що пам’ятаю ту мороку з переоформленням документів, коли перейменовували площу Леніна на майдан Незалежності. У Рівному є новобудови, тож краще б одну з нових вулиць і назвали на честь Чайки. Олег, лікар: — Можна було б створити алею Чайки навпроти кінопалацу, про що останнім часом говорять у місті. А проспект Миру нехай би так і залишався. Я думаю, що більш доцільно перейменовувати ті вулиці, що носять імена відомих людей, які не мають ніякого відношення ні до Рівного, ні до України. Тетяна, спеціаліст з організації свят: — Мені подобається, що проспект Миру можна перейменувати на честь тієї людини, яка упродовж кількох десятиліть багато зробила для Рівного. Але мене турбує інше: як це позначиться на фінансах міського бюджету та самих мешканців проспекту? Вадим, приватний підприємець: — Я вперше чую про перейменування проспекту, бо не живу тут. Але був би проти таких змін, адже у місті всі звикли до старої назви. Тому я б навіть підписався проти такого перейменування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також