Мічуда йде на міського голову і розповість, хто його підставив

1997 0

Ми у соцмережах:

Ігор Мічуда

Рівненський міський суд ніяк не може приступити до розгляду справи по суті про звинувачення начальника обласної ДАБІ Рівненщини Ігоря Мічуди у так званому вимаганні коштів. Цього понеділка до судової зали знову не прийшов ні прокурор, ні ображений потерпілий. Тоді просто біля суду Ігор Мічуда зробив заяву — балотуватиметься на посаду міського голови Рівного. Під час виборчої кампанії, каже, доведе, що нечесні забудовники у співпраці з правоохоронцями його обмовили.

— Це уже вчетверте, коли прокурор, потерпілий не приходять на суд, — розповідає Ігор Мічуда. — Судді приходять, я зі своїм захисником приходжу, а прокурори не мають часу. Про що це свідчить? Усім зрозуміло, що робили усе, щоб очорнити моє ім’я та на певний час усунути мене від посади, щоб вирішити усі свої питання, маніпулюючи та порушуючи закон. Вся ця справа була зшита білими нитками, а зараз вона просто розвалюється.

Згадайте, як усе починалося. Надходили скарги від певних забудовників, що я, нібито, щось у них вимагаю. Жодна скарга не була згодом підтверджена. Після цього ті ж забудовники організували мітинг. Я їм як кістка в горлі, адже примушую працювати чесно. Коли ж вони зрозуміли, що мене не зламають, то вирішили взятися за мою родину. Щодо мого сина було організовано провокацію. Одна з будівельних фірм придбала батареї у фірми, де комерційним директором колись був мій син. Тоді замовник просить зустрічі з моїм сином і пропонує, ніби, хабар за якесь сприяння, але мій син відмовляється, бо не розуміє, про що взагалі мова. На відео оперативників видно і чути, як мій син чітко говорить — зверніться до бухгалтера тієї фірми та з нею з’ясовуйте свої справи.

Потім цей замовник виходить на мене, а я його відверто посилаю куди подалі. Але все ж мене затримують і на півроку саджають у клітку. За цих 400 тисяч гривень, які інкримінують мені, забудовник придбав у компанії, до якої я не маю відношення, батареї. Акт опису поліції про наявність товару присутній у справі. Від цієї угоди сплачено понад 66 тисяч гривень ПДВ на користь держави. Це підтверджують відповідні довідки з податкової. Прокуратура хотіла довести, що ця угода, нібито, фіктивна. Але, як мені відомо, 10 вересня Апеляційний господарський суд прийняв рішення, яке набрало чинності щодо відмови визнання фіктивності договору, згідно з претензіями «Рівненської брами».

Оскільки чаша мого терпіння уже переповнена, то я вирішив балотуватися на міського голову. Адже місту потрібна фахова і компетентна людина, яка знає, як розвивати обласний центр.

За словами керівника ДАБІ Ігоря Мічуди, в слідчому ізоляторі його намагалися зламати і залякати, щоб він узяв на себе відповідальність:

Мене посадили в камеру, де сидять ті, хто чекає вироку за вбивства та інші серйозні злочини. Хоч тих, кого підозрюють у хабарництві, як правило, не саджають до кримінальників, а тримають під домашнім арештом. Так хотіли мене залякати. Мені казали — зізнайся і у СІЗО тебе ніхто не зачепить. Однак я не злякався та витримав. Коли їхня справа почала розвалювалася, то до мене почали звертатися, щоб я підписав якісь документи. За це обіцяли дати мені 5 років в’язниці, а сина відпустити з умовним терміном. Пізніше до мене почали надходити пропозиції, в яких пропонували підписати угоду зі слідством. Нібито, я маю погодитися, що займався корупцією. За це мені випишуть штраф 25 тисяч гривень та випустять.

Але їм не вдалося мене зламати. З 22 січня я знову офіційно очолюю ДАБІ в Рівненській області. Неуки військові прокурори хотіли і це оскаржити, проте суд повернув їхнє клопотання, бо воно було неграмотно оформлено. Суддя його навіть розглядати не захотів. Коли відбувалися обшуки, то у моєї невістки вилучили 20 тисяч гривень, які їй виплатили як допомогу на дитину. Суд уже постановив їх повернути, проте виявилось, що їх немає. Гроші вкрали. Тепер військова прокуратура киває на поліцію, а ті не знають, що сказати. Але від себе скажу, що за усе це доведеться відповідати. І за крадіжку, і за те, що невинна людина півроку просиділа у в’язниці.

Ігор Мічуда також розкрив таємницю своєї виборчої кампанії — каже, що кошти на неї буде просити у небайдужих людей:

Мені не зрозуміло, чому все місто обклеєне рекламою забудовника, який балотується на посаду міського голови. Хочу застерегти рівнян. Якщо забудовники викидають такі гроші, то це робиться неспроста. За всім стоїть бізнес-інтерес. А от Мічуда не наклеїть жодного банера. Адже у мене немає стільки грошей та потреби піарити себе особисто. Я ніде не крав і нікого не обманював. Після того, коли я зареєструюся, то піду в неоплачувану відпустку. З людьми, які прихильні до мене, сформуємо команду. Будемо обходити усі двори та ОСББ, спілкуючись з людьми. Найголовніше — люди повинні знати, звідки беруться гроші у так званих благодійників. І чим мешканцям Рівного доведеться розплачуватися за «безкоштовну гречку».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також