Мічуду, якого запідозрили у вимаганні грошей та у змові з сином, взяли під варту

7841 1

Ми у соцмережах:

Мічуду, якого запідозрили у вимаганні грошей та у змові з сином, взяли під варту

Півтори години суддя Рівненського міського суду Кристина Ореховська заслуховувала військових прокурорів, свідка, адвоката та самого Ігоря Мічуду, якому обирали запобіжний захід. Затримали начальника обласної ДАБІ на Рівненщині у суботу, 25 травня, у квартирі на вулиці Пушкіна.

Правоохоронці стверджують, що п.Мічуда там проживає, проте він одразу заперечив і вказав, що живе на вулиці Князя Володимира (на території, де розташовано склади). Захист викликав як свідка Лілію Кравець, яка була у квартирі під час затримання. Жінка стверджувала, що це квартира її батька, яку вона навідується прибирати. Ігоря Мічуду пані Кравець назвала знайомим, якого попросила допомогти у суботу з поламаною сантехнікою.

Правоохоронці заявили, що Ігор Мічуда погрожував насильством слідчим, вживаючи нецензурні слова та показуючи пістолет. Ігор Мічуда та Лілія Кравець стверджували, що п.Мічуда не знав, що прийшли правоохоронці, бо двері відчиняла пані Кравець.

Вийшов Ігор Мічуда, коли почув крики жінки, яку відштовхнули слідчі, коли входили у квартиру. Хоча п. Кравець просила їх почекати на приїзд адвокатів.

Ігор Мічуда зазначив, що подумав, що це напад, а не слідчі дії. Після того, коли слідчі показали йому посвідчення та з'явився КОРД, уже не чинив жодного спротиву. Ігоря Мічуду підозрюють у злочинах за трьома статтями Кримінального кодексу. Основне звинувачення - вимагання грошей від товариства «Буд кепітал менеджмент», яке будує багатоповерхівку на стику Гагаріна та Костромської.

Як стверджує військова прокуратура, Ігор Мічуда вимагав за кожен місяць будівництва по 100 тис. грн. Заступнику директора товариства начебто вказав номер рахунку ПП «Мека», щоб туди перераховувати кошти. У травні на рахунок забудовник перерахував 400 тис.грн. За версією слідства, Ігор Мічуда змовився з сином Андрієм, який працював у ПП "Мека".

Адвокат Ігоря Мічуди Ігор Солімчук заявив, що такі звинувачення абсурдні. Наполягав і п.Мічуда, що "Мека" ще у січні мала договір з "Буд кепітал менеджмент" на поставку товарів, а тому перераховані кошти - всього лише господарські стосунки між обома підприємствами, а не хабар.

Також Ігор Солімчук просив слідство надати докази, аби продемонструвати обґрунтованість підозри. Звинувачення відповіло, що докази наразі засекречені. А Ігор Мічуда додав, що його син працював на «Меці» комерційним директором, а не директором, як говорили слідчі, і що він звільнився ще місяць тому.

Попри наполягання захисту, суддя обрала Ігорю Мічуді запобіжний захід у вигляді тривання під вартою на 60 діб, тобто до 24 липня. Адвокат готується подавати апеляцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також