Міфічний целюліт

1107 0

Ми у соцмережах:

Міфічний целюліт

Наприкінці 60-х років минулого століття термін «целюліт» з'явився в періодичній пресі й з тих пір розповсюдився по всьому світу, породжуючи безліч міфів.

У худих жінок немає подібної проблеми. Неправильно. Це захворювання пов'язане не стільки з проблемою зайвих кілограмів, скільки з фізіологією шкіри. Просто надмірна кількість жиру може зробити целюліт більш помітним. Більше того, якщо ви втрачаєте вагу занадто швидко, може посилитися в'ялість шкіри.

Сонячні промені послаблюють целюліт. Ні. Засмага може зробити його менш помітним, але системний вплив сонця ушкоджує шкіру, робить її тоншою і слабшою.

Целюліт виникає внаслідок перманентного стресового стану. Не зовсім так. Багато вчених стверджують, що це нормальна ситуація для всіх жінок, і пояснюється вона специфічною структурою шкіри.

Це захворювання ніяк не пов'язано з віком. Неправильно. Приблизно до 30-35 років еластичність шкіри гальмує його розвиток. Але від 40 років підшкірний шар сполучної тканини починає слабшати у зв'язку зі скороченням колагену й еластину. Таким чином, запаси жирових клітин, які зберігаються під шкірою, стають більш вираженими, що і призводить до утворення на шкірі ефекту «апельсинової шкірки».

Дієта з низьким вмістом жиру здатна повністю усунути проблему. Немає чарівної дієти, яка повністю усуває подібне захворювання. Найбільш ефективна антицелюлітна дієта, яка гальмує його розвиток, — це багато фруктів і овочів, цілісного зерна (рис, пшениця, овес) і білків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також