Мільйон — за «паперовий килим»

1254 0

Ми у соцмережах:

Мільйон — за «паперовий килим»

Львівські фахівці, які розробляють історико-архітек­тур­ний опорний план Рівного, днями прозвітували за зроблене. У разі схвалення ДП «Укрзахідпроектреставрація» отримає за роботу над планом 450 тисяч гривень.

Заступник міського голови Віталій Герман та працівники управління архітектури хотіли побачити електронну версію майбутнього плану, але перед ними розгорнули кількаметровий «паперовий килим». Зараз відомо лише те, що топографічна карта 1938 року лягла в основу плану Рівного, адже на ній чітко відображена сітка вулиць. Під захист документа підпадуть три національні пам'ятки та чотирнадцять пам'яток архітектури національного значення. Список нещодавно виявлених пам'яток історії та археології зараз уточнюється.

Лідія Горницька, керівниця АРМ-3 ДП «Укрзахідпроектреставрація»:

— За цей час ми уже п'ять разів приїздили до Рівного з експедиціями. Обходили вулиці, кожен будинок, занотовували та наносили на карту. Ми уже майже завершили усі роботи по натурних дослідженнях та опрацювали на 90?% історичні матеріали. Зараз розпочали роботу з проектно-регулятивного розділу. Строки виготовлення припадають на кінець вересня. В кінцевому підсумку приблизно у жовтні план пройде затвердження на науково-методичній раді в Києві при Міністерстві культури. Вже після затвердження та наказу міністерства усі документи будуть оприлюднені на сайті.

Віталій Герман, заступник міського голови Рівного:

— Якщо вони не виконають фахово свою роботу, то ми їм грошей не заплатимо. У мене склалося враження, що вони не вміють користуватися сучасними програмними засобами.

Тарас Максименко, начальник управління культури Рівного:

— Кожний у цьому процесі має свої завдання: архітектура повинна фінансувати належним чином, виконавець — належно виконувати роботи, а громада — наглядати за процесом, допомагати і сприяти. Якщо хочемо мати документ, який захистить історичні місця Рівного від знахабнілих забудовників, то маємо усі разом добре попрацювати. Загалом на розробку історико-архітектурного плану з бюджету планується виділити майже мільйон гривень — сума розбита на два транші.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також