Міськрада Рівного не скасувала дозвіл на будівництво кіосків

1566 0

Ми у соцмережах:

Міськрада Рівного не скасувала дозвіл на будівництво кіосків

Рівненські депутати на позачерговій сесії не змогли зупинити рішення про встановлення десяти кіосків по вулиці Київській.

 Дозвіл на їх встановлення був виданий у січні цього року. Громадськість обурена тим, що підприємець Олександр Сачевчич залив для кіосків фундамент. Адже споруди такого типу фундаменту мати не можуть. Сам підприємець говорить, що це не фундамент, а подушка, яка стримуватиме кіоски від зсуву на нерівній місцевості.

Фракція «Голос» підготувала проєкт рішення, який і розглядали на позачерговій сесії. Депутати пропонували скасувати паспорт прив’язки (дозвіл на встановлення кіосків – прим. ред.). Для цього вони посилалися на статтю закону, в якій говориться, якщо у 6-місячний строк з моменту надання дозволу кіоски не встановили, то паспорт прив’язки можна анулювати.

Скасувати паспорт прив’язки сесія наказувала управлінню архітектури, яке його і видавало. Депутати «Голосу» переконували, що це будівництво потрібно зупинити. Адже якщо воно продовжиться, то дуже сумнівно, що хтось потім буде розвалювати ті кіоски.

Однак проти формулювання у проєкті рішення партії «Голос» виступив начальник управління архітектури і будівництва, головний архітектор Дмитро Котляров. Адже той вважає таке формулювання нікчемним, що призведе до скасування рішення сесії у суді.

 - В цьому рішенні немає жодного слова, що скасовує паспорти прив’язки Рівненська міська рада. Тут йдеться про те, що депутати зобов’язують управління архітектури їх скасувати. І через це я дуже сумую. Адже суд скасує це рішення міської ради і потім зобов’яже управління архітектури наново видати паспорти прив’язки. За своїх три місяці роботи я не прийняв жодного неправомірного рішення. І я сумую з того, що депутати сьогодні зібралися, щоб примусити мене прийняти неправомірне рішення. Коли суд його скасує, то зобов’яже мене, як начальника управління містобудування та архітектури, видати нові паспорти прив’язки. І на цьому рішенні буде стояти прізвище Котлярова, а не Юркова , який видав такий дозвіл до мене. Однак я не хочу нести відповідальність за безтолкове і популістичне рішення. Я повністю підтримую обурення людей щодо цих кіосків. Але відповідальність за них має понести той, хто видав цей дозвіл. Одинадцять днів тому поліція відкрила кримінальне провадження. В рамках цього кримінального провадження усі управління міста надали свої пояснення. Поліція розбереться, чи є ці кіоски спорудою. По-друге, буде з’ясовано, чи колишній чиновник управління архітектури правомірно видав документи, - емоційно сказав Котляров.

В результаті гарячого обговорення та взаємних звинувачень сесії не вистачило голосів, щоб зупинити це будівництво. За проголосували 19 депутатів. Утримався: Василь Харковець (фракція «Рівне Разом»). Не голосували Дмитро Котляров (ЄС) та Людмила Радчук (ЄС).

Пізніше депутатка Людмила Радчук заявила, що хотіла підтримати це рішення, а кнопка не спрацювала. Однак сесія так і не змогла повернутися до голосування. Знову забракло голосів. Не голосували: Дмитро Котляров та Василь Харковець.

Читайте також по темі: Депутатів у Рівному пікетують «солідарні з кіосками» (ФОТО)

Хомка обурює, що Третяк постійно киває на попередню владу

На тротуарі у Рівному — алея з кіосків


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також