Місто на Рівненщині атакували багатоніжки (ВІДЕО)

2622 0

Ми у соцмережах:

Місто на Рівненщині атакували багатоніжки (ВІДЕО)

В Острозі Рівненської області – нашестя комах-багатоніжок. Заповзають людям у двори, тож змушені їх вимітати та знищувати. Експерти кажуть, що причина такої великої кількості цих комах – волога осінь.

 Про це повідомляє ТСН.

Пані Галина жене їх мітлою кілька разів на день, але рятує це, каже, ненадовго. Втім, біля її будинку багатоніжок, здається, не так і багато. Бо тутешні мешканці розгорнули проти них справжню війну. 

Не так бояться, як гидують, зізнаються люди. І з'ясовують, де ще з'явилися ці істоти. Найбільше, додають, хвилює питання безпеки.

За словами головного спеціаліста управління фітосанітарної безпеки Острога Наталії Карпюк, ці комахи називаються "ківсяки". Жодної небезпеки для людей вони не становлять, оскільки є шкідниками сільськогосподарських культур. Багатоніжки живуть у ґрунті, а повилазили через вологу осінь.

"22 роки я в агрономії і як агроном такого нашестя ще не бачила", - додає пані Наталія. За її словами, із ківсяками потрібно боротися пастками. 

"Це покласти дошки, мокру ганчірку. Вони туди будуть налазити, а потім її забирати і викидати, знищувати: спалювати чи механічно - потоптати", - радить фахівчиня. 

Проти цього виступає господар Віталій, за словами якого багатоніжки неабияк допомагають у земляних роботах. "Вони спушують ґрунт і в нас картопля родить, а ви в Києві купляєте собі картоплю трошки по заниженими цінам", - каже місцевий мешканець.

Щодо розпушування ґрунту - фітосанітари згодні. Однак попереджають: якщо кісякам дати волю, то з землі вони можуть доповзти і до квартир острожан. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також