Може бути «алкогольний удар по голові»

1230 0

Ми у соцмережах:

Може бути «алкогольний удар по голові»

Глінтвейн, цей гарячий напій, що готується з червоного або білого вина з додаванням прянощів, цукру, меду, фруктів, ягід і соків, дуже популярний в зимовий час. Середній показник міцності напою може коливатися між 10 і 20 градусами. Його можна вживати, щоб зігрітися. Але експерти застерігають: дотримуйтесь в цьому міри.

Глінтвейн можна пити, але небагато, якщо ви справді на морозі замерзли, як ліки, а не як алкогольний продукт у великій кількості. Завжди слід пам’ятати про те, що нагрівання алкоголю збільшує його всмоктуваність в кров. Якщо пити глінтвейн не як ліки, а просто як приємний напій, це може призвести до «алкогольного удару по голові». Також глінтвейн несумісний з іншими видами спиртного, що пов’язано з різною переносимістю алкоголю у людей.

Чому глінтвейн можна вважати ліками? Помірне його вживання активізує кровообіг. Корисні речовини, що містяться в напої, вбивають хвороботворні бактерії, допомагають відновити нормальну діяльність уражених застудою дихальних шляхів.

Спеції, що додаються в глінтвейн, також мають цілющі властивості: кориця і імбир сприяють зниженню холестерину, гвоздика надає антисептичну дію, кардамон підвищує тонус організму.

Кому не можна пити глінтвейн? Людям з підвищеною кислотністю і зниженою серцево-судинної прохідністю, вагітним жінкам, а також тим, хто страждає на алкогольну залежність.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також