Мурашки по тілу: чому це відбувається

5783 0

Ми у соцмережах:

Мурашки по тілу: чому це відбувається

Всі чудово знають це відчуття — немов мурашки по шкірі бігають. Воно з’являється в різних ситуаціях. Наприклад, коли ви почули приголомшливу новину. Або ж ви просто слухаєте музику, яка вам дуже подобається. Але чому наше тіло реагує саме так?

Науковою назвою для «мурашок» є пілоерекція (лат. Cutis anserina). Вислів «гусяча шкіра», або мурашки використовується через те, що його простіше запам’ятати.

Мурашки — фізіологічне явище, яке передалося сучасній людині від її предків. Це відчуття пов’язане зі скороченням м’язів, що підіймає волосся на шкірі. Найчастіше це відбувається, коли людина відчуває холод. Ці механізми є у всіх тварин і відіграють велику роль у зігріванні в холодну погоду. В процесі еволюції такий механізм для людини певною мірою втратив своє основне значення. Адже буквально зігрітися таким рідким волоссям на шкірі неможливо.

Крім того, вчені вважають, що мурашки є результатом підсвідомого вивільнення адреналіну — гормону стресу. Цей гормон виробляється у верхній частині нирок. У людей адреналін виділяється через холод, почуття страху, сильних емоцій або стресу. Мурашки можуть супроводжуватися спітнілими долонями, прискореним диханням і серцебиттям, тремтінням у тілі, підвищенням артеріального тиску і відчуттям метеликів у животі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також