М’ясо — щодня?

578 0

Ми у соцмережах:

М’ясо — щодня?

Що відбувається з організмом, якщо їсти червоне м’ясо регулярно? Яловичина, свинина, баранина, оленина належать до «червоної» групи різновидів м’яса. Ці продукти багаті на основні поживні речовини, такі як білок, залізо і вітамін B12. Однак виявляється, щоденне споживання цього продукту небажане. Рекомендується обмежити його споживання до трьох порцій на тиждень.

М’ясо є одним з продуктів з найвищим вмістом білка. Наприклад, 110 г яловичого фаршу містять 23 г білка. Оскільки добова норма білка становить 50 г, вживання яловичини може бути корисним. Окрім білка, у червоному м’ясі є вітамін B12 і залізо. Ці мікроелементи важливі для підтримки енергії. Дефіцит будь-якого з них може призвести до втоми та слабкості.

Але щоденне вживання м’яса має негативний вплив на організм.

Холестерин є важливим показником здоров’я серцево-судинної системи. Оскільки ця речовина накопичується у кровоносних судинах, вона може звужувати простір для пересування збагаченої киснем крові, зрештою навіть спричиняючи закупорки, які спричиняють серцеві напади чи інсульти. На жаль, щоденне вживання гамбургерів або відбивних прискорить ці процеси.

Щоденне споживання м’яса також пов’язане з ризиком діабету 2 типу. Дослідники припустили, що споживання червоного м’яса посилює запалення в організмі, сприяє збільшенню ваги, зокрема, вісцерального жиру — усі відомі фактори розвитку діабету.

Ще один недолік звички споживання червоного м’яса щодня — підвищення ризику захворювання кишечнику. Оброблене червоне м’ясо має більший вплив на розвиток раку товстої кишки. За даними Міжнародного агентства з дослідження раку ВООЗ, червоне м’ясо класифікується як канцероген групи 1 — речовина, яка, як відомо, викликає рак.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також