Не заморожуйте продукти, у свіжості яких ви сумніваєтесь

619 0

Ми у соцмережах:

Не заморожуйте продукти, у свіжості яких ви сумніваєтесь

Заморожування — один із найпопулярніших способів зберігання продуктів. Однак не всі знають, як це робити правильно, застерігає Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

По-перше, потрібно пам’ятати, що заморожування продуктів не подовжує термін їхньої придатності до нескінченості. Більшість продуктів можна зберігати до року, але деякі слід використовувати протягом декількох тижнів. Температура зберігання не повинна перевищувати мінус 18 градусів. За добу в морозильну камеру рекомендується класти не більше 1 кг продуктів на 8 об’ємних літрів камери. Продукти треба складати в контейнери зі щільними кришками або у вакуумні пакети. Плівку та фольгу теж можна використовувати, але загортати їжу потрібно дуже щільно, щоб не з’являлися кристалики льоду. Рідкі та напіврідкі продукти потрібно зберігати в ємностях, які не протікають. Крім того, потрібно залишати в тарі трохи місця, адже рідини під час заморожування розширюються.

Упаковування повинне бути непроникним для вологи, повітря, жиру та масла. Щільно та легко закриватись. Упаковування не повинне рватись або тріскатись при впливі низьких температур. Не надавати сторонніх запахів продуктам. Не забувайте позначити контейнери та пакети з продуктами ярличками, на яких вказувати назву продукту та дату заморожування.

Ніколи не заморожуйте продукти, у свіжості яких ви сумніваєтесь. Низька температура не вбиває бактерії та не знищує плісняву.

Найкраще розморожувати продукти: у нижньому ящику холодильника, у холодній воді, у мікрохвильовці.

Щоб розморозити продукт швидко, помістіть його у водонепроникний пакет та занурте у холодну воду, яку міняйте декілька разів, щоб підтримувати стабільну температуру.

Якщо ж ви обираєте мікрохвильову піч для розморожування, то робіть це безпосередньо перед приготуванням продукту. Продукти, заморожені порційно або невеликими шматочками, перед приготуванням можна не розморожувати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також