На ідеї — 5 мільйонів

841 0

Ми у соцмережах:

На ідеї — 5 мільйонів

Хочеш зробити у Рівному фонтан, велодоріжку чи навіть велике графіті? На все це можна буде отримати гроші у міської влади, якщо у конкурсі ідей за цей проект проголосують більшість рівнян.

Хочеш зробити у Рівному фонтан, велодоріжку чи навіть велике графіті? На все це можна буде отримати гроші у міської влади, якщо у конкурсі ідей за цей проект проголосують більшість рівнян. Одна з основних умов — це має бути щось загальнодоступне. Фінансувати ж найцікавіші ідеї збираються з так званого громадського бюджету — частини бюджету розвитку, яка має становити не менше 5%, а у цьому році це майже 5 мільйонів гривень. Нововведення поки лише обговорюють. Так що подавати проекти рівняни зможуть не раніше 1 вересня. Андрій Токарський, член координаційної ради ГМ «Опора»:

— Щоб цей проект допустили до участі у конкурсі, автор має зібрати на його підтримку 15 підписів. Потім буде голосування — як в електронному вигляді, так і на паперових бюлетенях, наприклад, у Будинку культури або в іншому громадському місці. Кожен рівнянин зможе віддати свій голос за три проекти, які йому подобаються. Реалізовувати їх будуть виконавчі органи міськради. А контролювати перебіг конкурсу та втілення проектів буде спеціальний Координаційний комітет, склад якого затверджує міська рада за поданням міського голови — має бути не менше 7 членів з числа депутатів, чиновників, громадських активістів. Також сам проект має бути таким, щоб можна було реалізувати його протягом одного року, не більше.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також