На медицину й так багато дали, Писанковому саду бути! – Кульчинська

2520 0

Ми у соцмережах:

На медицину й так багато дали, Писанковому саду бути! – Кульчинська

Ідейниця Писанкового саду в Рівному заступниця міського голови Галина Кульчинська прокоментувала закиди рівнян щодо доцільності такої інсталяції в місті в умовах карантину.

 Сьогодні, 16 квітня, у Рівному біля кінопалацу «Україна» відкрили Писанковий сад. Всього – 25 велетенських писанок на підставках.

-          Ми змінили локацію, - розповіла Галина Кульчинська. – Сім років поспіль ця великодня виставка завжди радувала рівнян на Лебединці, а тепер – на майдані Незалежності. Вийшло несподівано круто. Адже рівняни не можуть вільно пересуватися і фотографуватися по місту через карантин, а от всім, хто проїжджає на транспорті по вулицях Соборна та Міцкевича, виставку тепер чудово видно. Сьогодні бачила, як рівняни радісно махали руками через відкриті вікна в автомобілях і фотографували писанки.

Всі писанки – нові. Місту така фішка обійшлася в 92,5 тисячі гривень. Через це на адресу ідейниці Писанкового саду прозвучала критика. Мовляв, ці кошти можна було витратити на медицину, оскільки в світі – коронавірус.

-          Медицина й так отримала великі суми: 10 мільйонів та засоби захисту, 8 – на апарати ШВЛ, втричі більші аванси для сотні медиків, які теж профінансувало місто, - пояснила Галина Кульчинська. – В цей період людям потрібні позитивні емоції. А краса щось та коштує. Ми вклалися в дуже низьку суму – приблизна вартість писанки оцінюється в трохи більше 3 тисяч гривень. Попередні писанки обійшлися нам дорожче, та їх виставляти вже було не можна – втратили вигляд. Враховуючи вартість пресованого пінопласту, з якого потрібно було вирізати яйця, до речі, менші за розміром за попередні. Також враховуючи покриття та ажурні металеві якісні підставки для них зі штирями, на які насаджувалися писанки. Враховуючи, що майстри розфарбовували писанки безкоштовно в якості подарунку місту. Виставка обійшлася нам дуже дешево. Писанковий сад напередодні великого християнського свята – це вже традиція нашого міста. Тому моя відповідь всім критикам: Писанковому саду бути!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також