На «Оленячій фермі» на Рівненщині живуть американські бізони (ВІДЕО)

504 0

Ми у соцмережах:

На «Оленячій фермі» на Рівненщині живуть американські бізони (ВІДЕО)

70 американських бізонів живуть на "Оленячій фермі" в селі Костянтинівка на Сарненщині. Для тварин облаштували окреме пасовисько, яке як і стадо — планують збільшити.

Хто доглядає за тваринами, що вони їдять та в яких умовах живуть — бачили кореспонденти Суспільного.

На "Оленячу ферму" 70 бізонів привезли з-за кордону рік тому. За цей час деякі з них встигли народити дитинчат. 

- Це бізон американський, їх привезли з Данії — близько 70 голів. Тварин годуємо вівсом, травою і сіном. Місцеві жителі також харчі привозять: яблука, зілля з городу. Раз на рік проводимо вакцинацію,розповів доглядач за бізонами Андрій Лех.

Для тварин огородили окреме пасовисько площею до 3 гектарів. Власник ферми Дмитро Корзун розповів, що територію планують розширити, а стадо бізонів час від часу переганятимуть з одного пасовиська на інше:

- Люблю великих тварин: буйволи, бізони, зубри подобаються. Через те, що зубр європейський — червонокнижний, і їх не можна тримати в напіввільних умовах, а бізони схожі на них, то вирішив саме їх завести. Земля ця в оренді, садити тут нічого не буду, бо техніки не маю — нехай бізони бігають.

"Оленяча ферма" в селі Костянтинівка на Рівненщині працює понад шість років. Локацію відвідують як місцеві, так і туристи з інших регіонів України. Всього на фермі живе понад 200 тварин (олені, косулі, нубійські кози, барани звичайні, дорпери, буйволи), а також 300 птахів (дикі качки, лебеді). Вхід на локацію безплатний.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також