Сходиться уся малеча Рівного, бо на подвір’ї — і літак, і потяг

8549 0

Ми у соцмережах:

Сходиться уся малеча Рівного, бо на подвір’ї — і літак, і потяг

Поряд з будинком на вулиці Коновальця, 6 розташований великий розважальний центр, проте місцева малеча із задоволенням розважається на власному подвір’ї. З’їжджаються сюди й з інших районів Рівного, адже у дворі будинку для дітей — купа розваг та інсталяцій: мотоцикли, літак, потяг, криниця, гірка, будиночок. Все це зроблено завдяки голові ОСББ «Сонячне-Рівне» Світлані Далько.

Пані Світлана — вихователь на пенсії. Діти давно виросли, онуки — вже студенти і проживають зараз не з нею. І жінка знайшла чим зайнятися у вільний час.

— Ми заселилися в цей будинок, коли діти були ще малі, — пригадує жінка. — У дворі на той час була лише пісочниця. Тож протягом життя я виношувала ідею гарного дитячого майданчика, просто не знала, як її реалізувати. А тепер з’явилася така можливість. Як вихователь я знаю, наскільки важливо, щоб діти, зростаючи, мали де гратися і розвиватися.

Три з половиною роки тому п. Світлану обрали головою місцевого ОСББ. Це підштовхнуло жінку почати змінювати свій двір. Все почалося з мотоцикла, який п. Світлана ще з одним місцевим ентузіастом, членом правління, виготовила з шин.

— Та потім я вичитала, що шини — не зовсім екологічно безпечна річ, — каже Світлана Далько. — Їх потрібно постійно фарбувати, щоб вони були безпечні для дітей. Тож ми вирішили вдосконалюватися і використовувати для поробок лише екологічно чисті матеріали. Ідеї черпаю з Інтернету, також часом їжджу до дітей в гості й бачу дещо й там, що потім реалізовую в себе у дворі.

Згодом на майданчику з’явилися ігрові зони з мотоциклами, машинами, криницями, літаком, потягом, будиночком.

— Використовуємо підручні матеріали, жодної гривні з коштів ОСББ не беремо, хіба тільки інколи на фарбу, — запевняє п. Світлана. — Чимало свідомих мешканців віддають те, що їм не потрібне. Наприклад, моя подруга віддала фанеру, бо робила в себе в квартирі ремонт. Хтось за власною ініціативою купує саморізи, інші люди віддали бойлера, з якого ми змайстрували літак. На одну поробку, якщо матеріал вже маємо, йде 3 дні. Хоча ось мотоцикл «Дакар 2020» виготовляли два місяці.

Граються тут не лише місцеві дітлахи, а й з інших районів Рівного, батьки яких знають, що тут є такий дивовижний саморобний розважальний центр просто неба, і привозять їх погратися.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також