На Рівненщині перевіряють 16 підозр на коронавірус та є 13 хворих

4451 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині перевіряють 16 підозр на коронавірус та є 13 хворих

Станом на ранок 31 березня на Рівненщині 13 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Рівненської ОДА Віталій Коваль. 

-  В Рівненський обласний лабораторний центр за допомогою ПЛР-тестів наразі перевіряють 16 підозр на коронавірус. Більшість - із Сарненщини, а також із Володимирецького, Зарічненського, Демидівського районів і міста Рівного. Про результати лабораторних досліджень повідомлю ввечері.

Понад 90% медичних закладів Рівненщини вже отримали медичні засоби та обладнання, яке у понеділок надійшло із Китаю. Найбільшу кількість передали госпітальним базам, куди направляють хворих на COVID-19. Зокрема, по 150 костюмів біозахисту та по 1290 захисних масок і респіраторів отримали Рівненська міська лікарня та Сарненська ЦРЛ. Інші медзаклади вторинного та третинного рівня доотримують засоби захисту сьогодні.

До забезпечення медичних закладів підключилися місцеві органи влади. Із бюджетів міст, районів та ОТГ області закуповуються засоби захисту для лікарів та медичного персоналу.

 Найближчим часом очікуємо надходження на Рівненщину частини ПЛР-тестів, які вчора були доправлені в Україну з Південної Кореї з ініціативи президента України Володимира Зеленського. Ці тест-системи містять усі необхідні компоненти для полімеразної ланцюгової реакції. Тому при його використанні немає необхідності в додаткових реагентах. Тестування триватиме від 105 до 120 хвилин.

Усім гарного дня, бережіть себе і будьте здорові! 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також