На Рівненщині призначили премії для семи молодих учених

697 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині призначили премії для семи молодих учених

Одноразові виплати призначені за досягнення у дослідженнях та науково-технічних винаходах. Про це йдеться у спільному розпорядженні голів ОВА та облради. Ті вчені, які працювали самостійно, отримають повну премію, а ті, які працювали командою — розділять її між собою.

Для семи вчених призначили обласні премії за заслуги у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок. З них — чотири доктори наук отримають одноразову виплату у розмірі 15 тисяч гривень. Троє науковців, які працювали над однією науково-дослідницькою роботою, отримають одну виплату на всіх, повідомляє Суспільне.

Серед молодих науковців — доценти, професори, доктори та кандидати наук:

Павло Волк, 37 років — професор кафедри водної інженерії та водних технологій НУВГП, доктор технічних наук, доцент. Він упродовж восьми років працював над науковим дослідженням щодо удосконалення методології створення й функціонування дренажних систем.
Марія Матвійчук, 30 років — доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін НУ "Острозька академія", докторка філософії у галузі права. Вона досліджувала правові погляди Іоаннікія Малиновського та його внесок у становлення та розвиток кримінально-виконавчого права в Україні. Над роботою Марія працювала два роки.
Вікторія Никончук, 39 років — в. о. завідувача кафедри транспортних технологій і технічного сервісу НУВГП, докторка економічних наук, доцентка. Вікторія працювала над науково-дослідницькою роботою упродовж 12 років. Вона вивчала, як підвищити рівень якості надання транспортних послуг та забезпечити ефективність функціонування маршрутної мережі у Рівному.
Роман Сачук, 38 років — професор кафедри екології, географії та туризму РДГУ, доктор ветеринарних наук, старший дослідник. Упродовж двох років він працював над розробкою препарату для зовнішнього застосування "Мазь для ран" на основі ефірних олій при лікуванні гіперкератозу дійок вимені корів.
Сергій Шатний (35 років) та Андрій Сидор (31 рік) — доценти кафедри обчислювальної техніки НУВГП та кандидати технічних наук. Вони разом зі старшою викладачкою кафедри обчислювальної техніки НУВГП Анастасією Шатною (31 рік) упродовж 11 років писали науково-дослідницьку роботу. Команда працювала над удосконаленням медико-діагностичних практик виявлення патологій організму із використанням засобів інформаційних технологій та методів штучного інтелекту.
Гроші для науковців виділили з обласного бюджету на 2023 рік, які були передбачені на Обласну програму підтримки молоді на 2021-2023 роки. Загалом, згідно з розпорядженням, на все виділили 75 300 гривень, зокрема, на сертифікати для урочистого вручення — 300 гривень. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також