На Рівненщині створюють комісію, яка обиратиме, кому з інвесторів віддати рівненський аеропорт у концесію

2440 0

Ми у соцмережах:

Зліва направо: перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк, голова облради Олександр Данильчук, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко та заступник голови облради Олексій Бучинський

Проект рішення про утворення конкурсної комісії «для проведення конкурсу з передачі у концесію цілісного майнового комплексу» рівненського аеропорту опубліковано на сайті облради. Подало проект обласне управління інфраструктури.

Питання про створення комісії розглядатимуть на сесії 15 березня. У проекті рішення прописано не лише положення про комісію, а й запропоновано кандидатів до неї.

Так, головою комісії пропонують обрати першого заступника голови облради Сергія Свисталюка, секретарем – начальника комунального відділу апарату облради Юрія Нілабовича.

Членами комісії запропоновано обрати голів постійних комісій облради Юрія Благодира (бюджетна комісія), Віталія Бойка (комунальна), Миколу Кучерука (будівельна), а також депутатку Діану Гордійчук, заступника голови Олексія Бучинського, начальника обласного управління інфрастурктури Федора Мисюру, заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка та директора летовища Ігоря Насинюка.

Ігор Насинюк

 Якщо поглянути на цей список з політичної точки зору, то, фактично, у комісії будуть представники усіх фракцій облради, проте БПП матиме найбільше голосів, враховуючи, що представники Рівненської ОДА апріорі підпорядковуються голові Олексію Муляренку, який є представником БПП. Окрім них, у комісії будуть два депутати від фракції БПП – Юрій Благодир та Віталій Бойко.

Радикали матимуть двох членів (Сергія Свисталюка та Юрія Нілабовича), «Батьківщину» представлятиме Микола Кучерук, «УКРОП» - Діана Гордійчук, «Свободу» - Олексій Бучинський. Ігоря Насинюка можна віднести до групи Михайла Кириллова та фракції «Конкретних справ».

Микола Кучерук

 

Відповідно до проекту положення, комісія має забезпечити «конкурентний, справедливий, неупереджений, послідовний та високопрофесійний концесійний конкурс».

Окрім депутатів, посадовців ОДА та працівників аеропорту, до комісії можуть залучати експертів. Рішення будуть ухвалювати більшістю голосів. Якщо буде рівна кількість, голос голови буде вирішальним.

Після того, як комісію буде створено, вона розмістить оголошення про проведення конкурсу, а потім реєструватиме всіх охочих претендентів взяти рівненський аеропорт у концесію.

Торік, до слова, з проханням віддати у концесію летовище до обласної влади зверталася київська компанія «Фінінтеграл».

 Восени голова облради Олександр Данильчук заявив, що аеропортом зацікавилася також американська компанія.

Нагадаємо, рівненський аеропорт має статус обласного, проте наразі приймає лише чартерні рейси. Рахунки аеропорту заблоковано, а борги наприкінці 2018 року сягали більше 20 млн грн.

Рівненський аеропорт інвестори розглядають, у першу чергу, як хороший вузол для вантажних авіаперевезень, хоча можливість розвитку пасажирських перевезень також не виключають.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також