На Рівненщині судили чоловіка, який вкрав дві банки сала та приготував яєчню на чужій кухні

5998 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині судили чоловіка, який вкрав дві банки сала та приготував яєчню на чужій кухні

У Рівненській області судили чоловіка, який вкрав дві банки сала. Одну з банок він розбив, а щоб не викидати сало - посмажив яєчню на чужій кухні. Іншу - вкрав. Це розізлило потерпілого і він звернувся до поліції.

Історію про викрадення з льоху чув чи не кожен у Хрінниках, але через наполегливість власника сала за справу взялися усі: поліція, прокуратура, адвокати і суд, повідомляє ТСН.

- Зобов'язаний суд розглядати справу як про вбивство, так і про викрадення даної банки сала, - каже суддя Демидівського районного суду Дмитро Мельник.

Потерпілий пан Віталій каже, що щойно пішов з дому, як односельчанин, 45-річний Юрій, заліз до льоху.

- Спустився в погріб, де взяв одну банку сала, повертаючись назад по сходах, він її впустив і розбив. Потім спустився повторно, - каже слідча Демидівського відділення поліції Богдана Слепко.

Тримаючи трилітрову посудину з стратегічним продуктом, не зміг байдуже пройти і повз те, що лежало на підлозі.

- Зібрав його, піднявся і знаходився в кухні, де, власне, посмажив це сало з яйцями, - каже слідча.

Цю справу слідча Богдана каже, що запам'ятає на довго. Бо обурений зухвалістю господар відразу звернувся до поліції - і відмовити йому копи не змогли.

- З одного боку, справа смішна, але у зв'язку з воєнним станом ці дії кваліфікувалися частиною 4 статті 185 Кримінального Кодексу України, - каже слідча Богдана Слепко.

А це крадіжка з проникненням, за яку загрожує до 8 років за ґратами. Від березня корисливі злочини в Україні прирівнялися до вчинених у великих розмірах.

- Одна банка сала виглядає досить гумористично, однак мав місце злочин, - каже адвокат обвинуваченого.

В селі одні крадія з алкозалежністю жаліють, інші - навпаки.

Пані Валентина виправдовує обвинуваченого в крадіжці сина. Каже, що він на підробітках. Обурюється, що односелець, на якого син теж підпрацьовував, подався до поліції.

- В селі всі кажуть, що якщо,не дай Бог, його посадять, то всі підемо лупити того, що заявив, - каже Валентина.

Після розслідування його заяви прокуратура скерувала справу до суду. Суддя Дмитро Мельник відмовитися не зміг, інакше сам би відповідав перед законом. Каже - обвинувачений, його адвокат та прокуратура пішли на угоду ще на підготовчому засіданні. Селянин отримав 5 років із випробуванням.

- Тобто якщо особа протягом одного року не вчинить будь-якого злочину, вона буде звільнена від покарання, - зауважує суддя.

Подібні ситуації траплятимуться й надалі, певні юристи. Кримінальна відповідальність настає, якщо вкрадене дорівнює 248 гривням. Сало в банці, до прикладу, оцінили у 350.

Поки вирок законної чинності не набрав. Та селяни сподіваються, що заявник не подаватиме апеляцію, адже крадій уже пояснив, що просто хотів поїсти. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також