На Рівненщині звільнять понад півтисячі працівників РДА

2953 1

Ми у соцмережах:

На Рівненщині звільнять понад півтисячі працівників РДА

З 1 січня в Україні розпочнеться оптимізація районних державних адміністрацій. Після створення об’єднаних територіальних громад РДА мали би зникнути цілковито, адже вони, фактично, дублюватимуть функції виконавчих органів ОТГ. Втім, поки триватиме перехідний період і в державі не запрацюють заплановані реформою префекти, і РДА, і ОДА функціонуватимуть, хоч у дещо скороченому вигляді.

 Ще у червні уряд Володимира Гройсмана вирішив з 2020 року скоротити штати РДА на 50%. Втім, днями уряд Олексія Гончарука частково переглянув рішення попередників: оптимізація у регіонах різнитиметься. Так, на Рівненщині буде скорочено менше посад – замість половини звільнять третину працівників шістнадцяти РДА.

Як саме відбуватиметься оптимізація, вирішуватимуть на місяцях. Уряд запропонував ліквідувати в РДА кілька управлінь: агропромислового розвитку, економічного розвитку, взаємодії з громадськістю, туризму та охорони здоров’я. а також об’єднати управління ЖКГ, архітектури та інфраструктури, управління молоді, спорту та культури, а ще управління енергетики з управлінням екології.

-Оптимізацію РДА будуть здійснювати новопризначені голови РДА або в.о. голів у встановленому законом порядку, - коментує заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко. – Рівненська ОДА лише видаватиме рамковий документ, де позначатиме загальну кількість працівників, яка має бути в райдержадміністрації. Наразі у всіх РДА Рівненщини працює 1733 особи. Першою постановою Кабміну пропонувалося звільнити 601 працівника. Натомість, на останній нараді під головуванням прем'єр-міністра була озвучена відкоригована для Рівненщини цифра - 32,5% працівників РДА, тобто 563 особи. Оптимізація триватиме до повного виконання постанови Кабінету Міністрів. Працівники РДА будуть попереджені за два місяці до звільнення.

У Рівненській ОДА та її структурних підрозділах на сьогодні працює 566 службовців, поки що про їхнє скорочення не йдеться.

Алла САДОВНИК


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також