На що живуть депутати під час сесії

1703 0

Ми у соцмережах:

На що живуть депутати під час сесії

25 гривень на добу дають депутату обласної ради на проживання під час сесійного періоду. На що депутати витрачають ці гроші та чи вистачає їх, «кишенькових», «РВ» з’ясовувала у самих депутатів.

Депутати обласної ради працюють на громадських засадах. Хтось має власний бізнес, а хтось — найманий працівник. Отож щоб потрапити на сесію для виконання свого громадського обов’язку, депутати мусять жертвувати принаймні одним робочим днем, за який виплачується 25 гривень за відрядження. Звісно, для того, хто приїжджає до обласного центру на дорогій іномарці, такі добові нічого не означають. Для тих же, хто не має власного бізнесу, й такі гроші не зайві. За них можна поснідати чи пообідати. 25 гривень у рівненських кафешках цілком вистачить на борщ, картопляне пюре з відбивною та чай. Ще й на маршрутку залишиться. Депутати кажуть, що таких грошей цілком вистачає для Рівного, однак для поїздки, скажімо, у Київ, на яку дають ті ж самі 25 гривень, цього дуже мало. Одна лише кава у столиці залежно від закладу та місця його розташування може коштувати більше п’яти-шести гривень, не кажучи вже про обід.

Коментарі

Петро Бенза, м. Кузнецовськ: — Звичайно, 25 гривень не вистачає. Якщо їхати на Київ, то цього дуже мало — треба ж пообідати, повечеряти та на громадський транспорт. Я думаю, що цю суму треба збільшити. Микола Назаров, Зарічненський район: — 25 гривень мені достатньо. Добові витрачаю тільки на їжу. На що ж їх ще вистачить? Михайло Кривко, Костопіль: — Я над цим навіть не задумувався. Я можу і без них обійтися. Для мене це питання не є важливим, бо маю достатню заробітну платню. А для багатьох депутатів цього не вистачає. Я не знаю, як за 25 гривень у Києві можна прожити день.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також