Навіщо було зневажливо говорити про вірян біля храмів, а потім відкрити ринки – ректор Рівненської духовної семінарії

7947 0

Ми у соцмережах:

Навіщо було зневажливо говорити про вірян біля храмів, а потім відкрити ринки – ректор Рівненської духовної семінарії

Відкриття ринків на Рівненщині може знівелювати усі карантинні заходи.

 На думку ректора Рівненської духовної семінарії ХВЄ Олександра Третяка, влада чинить вибірково. Адже, з одного боку, відкриває ринки, а з іншого – не дозволяє вірянам збиратися на богослужіння:

- Влада діє непослідовно. Адже віряни практично усіх церков, окрім Московського патріархату, дослухалися до рекомендацій, залишалися вдома на свята та не проводили зібрань і богослужінь. Попри заяви керівництва Рівного про те, що жодним чином ринки та місця великого скупчення людей не будуть відкриті, відбувається все навпаки. Відкрити ринки – це, по суті, відкотити назад усі карантинні обмеження. Тоді для чого вони були? Разом із тим виникає запитання: навіщо було зневажливо говорити про вірян, які збиралися на відкритому просторі біля храмів та дотримувалися дистанції? Люди лише задовольняли свої духовні потреби, однак дуже багато бруду було вилито в сторону цих людей. Навіщо? Якщо біля храму могло зібратися кілька сотень людей, то на ринках зберуться тисячі людей. Інфікування вірусом на ринках набагато імовірніше. Люди цілком вільно могли задовольнити свої потреби, купуючи все у магазинах.

Ринки збуту аграрії могли налагодити з допомогою тієї ж влади через мережу магазинів та супермаркетів. Якщо відкриваються ринки, то чому б не дозволити відкрити церкви й в обмеженій кількості не збирати вірян. Адже духовна їжа для людей не менш важливіша, ніж фізична.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також