Розпочався сезон ранніх овочів та фруктів — побільшало роботи у працівників санстанції та лабораторії ветмедицини: відбираються на дослідження зразки цієї продукції, що продається і в магазинах, і на ринках. Перевіряють не тільки продукцію, що завозять з інших областей, а й городину, вирощену селянами. Лікарі запевняють: масових випадків отруєння ранніми овочами та фруктами поки що не зафіксовано, але перевищення вмісту нітратів у деяких продуктах виявлено.
— Впродовж травня у лабораторіях ветеринарної медицини на ринках міста виявлено перевищений вміст нітратів у кабачках, ранній капусті, редисці, картоплі та огірках, — розповідає начальник міської державної лікарні ветеринарної медицини Володимир Вільховий. — Найбільше забракованих овочів виявлено на ринку Дикого. Більшість цих овочів завезено до нас з Херсона. Лише капуста — із Закарпаття та огірки — з Київської області. В інфекційне відділення центральної міської лікарні пацієнти поступають регулярно. Але визначити, від чого більше нині виникають харчові отруєння, медики не можуть. Причинами можуть бути і зіпсовані страви, і свіжі огірки чи помідори, які не сприйняв організм. Приблизно те ж саме говорять і в міській санітарно-епідеміологічній станції міста. — Випадки зараження кишковими інфекціями ми фіксуємо регулярно, — говорить головний державний санітарний лікар міста Рівного Юрій Ромець. — Єдиний відносно спокійний період у плані захворювань кишкових інфекцій був тоді, коли люди масово хворіли на грип. Нині кожен тиждень по-різному. Здебільшого маємо отруєння від овочів, фруктів, яєць та м’яса. Лікарі застерігають: слід виявляти обережність при купівлі і споживанні полуниць, які тільки-но з’явились в продажу. Як правило, саме з початком сезону продажу полуниць збільшується кількість харчових отруєнь.