Найбрудніше повітря — в обід

1047 0

Ми у соцмережах:

Найбрудніше повітря — в обід

Найбрудніше повітря у Рівному зафіксували в районі автовокзалу «Чайка», а от район залізничного вокзалу — значно чистіший.

Брудне повітря Найбрудніше повітря у Рівному зафіксували в районі автовокзалу «Чайка», а от район залізничного вокзалу — значно чистіший. Фахівці облгідрометцентру щомісяця роблять понад дві тисячі аналізів, шукають в атмосфері фенол, формальдегід, фтористий водень, хлористий водень та сірководень. Проби повітря щодня беруть у трьох частинах міста — неподалік Луцького кільця, на вулиці Небесної Сотні та на перехресті біля «Чайки». Олена Козаченко, завідувач сектора забруднення атмосферного повітря облгідрометцентру:

— Якщо порівнювати з минулими роками, то повітря у Рівному стало значно чистішими — бо зменшилася кількість працюючих підприємств. Але його якість щомісяця відрізняється. У квітні найбрудніше повітря було в районі перехрестя Гагаріна-Грушевського-Богоявленської (колишня Черняка), де стоїть спостережний пункт, а от на Ювілейному та біля залізничного вокзалу результат значно кращий. Значних перевищень вмісту небезпечних хімічних сполук ми поки ніде не виявили, були лише незначні гранично допустимі перевищення фенолу та фтористого водню. У малій концентрації вони не чинять великої шкоди організму людини. Найбільшим джерелом забруднення повітря є автомобілі. Пік викидів, як показують аналізи, припадає на 13.00 та 19.00.
Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також