Назвали переможців обласного туру «Червоної рути»

972 0

Ми у соцмережах:

Назвали переможців обласного туру «Червоної рути»

12 гуртів та виконавців з Рівненщини стали переможцями обласного відбіркового конкурсу XVI Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

Конкурсний відбір проходить з березня цього року в усіх 24 областях України та місті Києві, і має на меті цілеспрямований пошук молодих обдарованих виконавців та відкриття нових імен.

У відбірковому конкурсі взяли участь 35 колективів та виконавців, які представляли жанри українського автентичного фольклору, поп-, сучасної танцювальної та рок-музики.

Переможцями визнано: гурт «Traveling the World/Подорожуючи світом» з Рівного (поп-музика);  гурт «Мерцана» з Корця (рок-музика); тріо «Ярина» Рівненського МБК; дует, квінтет та гурт «Веснянка» Рівненського ПДМ (український автентичний фольклорний гуртовий спів); гурт «Весняночка» Рівненського ПДМ (українські автентичні фольклорні обрядові дійства); інструментальний гурт «Сільська музика» Рівненського ПДМ (українська автентична фольклорна інструментальна музика); Юлія Данчук (студентка кафедри музичного фольклору РДГУ); Ума Тимчаюк, Андріана Плугатаренко, Ольга Слівінська – солістки з Рівненського ПДМ (український автентичний фольклорний сольний спів).

Переможці конкурсу отримали право представляти Рівненщину у фінальних змаганнях фестивалю «Червона рута», що відбудуться у вересні 2019 року в місті Чернівці. 

Усі фото - Олександра Харвата.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також