Не блокуйте роботу енергетиків та проїзд біля енергооб’єктів!

849 0

Ми у соцмережах:

Не блокуйте роботу енергетиків та проїзд біля енергооб’єктів!

Відсутність доступу до енергооб’єктів ПрАТ «Рівнеобленерго» є доволі типовою ситуацією. Не рідкість – незаконні прибудови біля трансформаторних підстанцій, блокування доступу до обладнання сміттєвими баками, припаркованими впритул до трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв, транспортними засобами. Все це перешкоджає роботі енергетиків і створює незручності мешканцям цілих житлових масивів.

IMG_20200227_103717.jpg

Як приклад, ситуація, що виникла поблизу ЗТП-110, що на вул. С. Крушельницької у Рівному. Автомобіль  Renault був припаркований впритул до дверей енергооб’єкту. Легковик перешкоджав роботі електровимірювальної лабораторії, що унеможливлювало пошук місця пошкодження кабельної мережі, та повністю заблокував доступ до підстанції працівникам Рівнеобленерго – вони навіть не могли зайти усередину приміщення. Відтак, період відновлення електропостачання мешканцям мікрорайону внаслідок аварійної ситуації значно подовжився. В таких ситуаціях енергетикам доводиться викликати на місце події правоохоронців, що і було зроблено.

IMG_20200227_110339.jpg

Подібні випадки періодично виникають по всій області, найбільше прикладів блокування енергооб’єктів у Рівному. Це підтверджують фото, зроблені протягом кількох годин одного дня біля ЗТП-265 на вул. Д. Галицького, ЗТП-111, на Київській, ЗТП-550 на вул. Виговського, ЗТП-346, вул. С. Крушельницької.

IMG_20200227_112413.jpg

Блокують роботу енергетиків і перешкоджають доступу до обладнання також і прибудовами, сміттєвими баками. Зокрема, на вул. Гетьмана Мазепи біля ЗТП-9 

IMG_20200227_102154.jpg

- Саме тому, нагадуємо про Правила охорони електричних мереж, згідно з якими для створення нормальних умов експлуатації електричних мереж, забезпечення їх збереження та дотримання вимог техніки безпеки встановлюються охоронні зони та визначаються мінімально допустимі відстані, - повідомила РВ Алла Ліхачова, менеджерка із зв’язків з громадськістю ПрАТ «Рівнеобленерго». - Охоронні зони за периметром трансформаторних підстанцій, розподільних пунктів і пристроїв встановлено на відстані 3 метрів від огорожі або споруди. Відповідальність за порушення Правил охорони електричних мереж передбачена ст. 93 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладання на порушника значних штрафів.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також