В Департаменті екології прокоментували вирубку дерев на Київській об'їзній

1297 0

Ми у соцмережах:

В Департаменті екології прокоментували вирубку дерев на Київській об'їзній

Сьогодні "РВ" писала про звернення п.Олександра в редакцію з приводу вирубки дерев на Київській об'їзній.

Він стверджував, що дорожники зрізують саме дерева, а не кущі вздовж дороги на Київські об’їзній поблизу зоопарку, та закликав озеленити ту зону. «РВ» звернулася за коментарем до Департаменту екології Рівненської ОДА.

Заступник начальника Департаменту екології Віктор Наумович повідомив:

- Департамент не має повноважень контролювати вирубку. Будь-які звернення такого характеру ми направляємо до екологічної інспекції. До того ж якщо в населених пунктах діє порядок видалення зелених насаджень, то в інших зонах його просто немає.

На запитання "То виходить, що хто захоче може зрізати дерева поза населеними пунктами і немає за цим ніякого контролю?",  п. Наумович відповів:

- Я цього не казав. Ще раз повторюю,що в таких випадках звертаються до уповноважених органів. Вони визначають, кому належить ділянка, на якій здійснювалася вирубка і чи є на це дозвіл. Але працівникам облавтодору такий дозвіл не потрібен. Вони керуються технічними нормами утримання автомобільних доріг. Якщо цими нормами передбачено, що не повинно бути насаджень на такій-то відстані від дороги, то так і має бути.

Читайте більше: Рівнянин закликає перестати зрубувати дерева на Київській об’їзній і висаджувати нові


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також