Не ґвалтували: підозрюваних у викраденні дівчини та груповому насильстві — виправдали

9839 4

Ми у соцмережах:

Не ґвалтували: підозрюваних у викраденні дівчини та груповому насильстві — виправдали

До 12 років позбавлення волі загрожувало кільком мешканцям села Чемерне Сарненського району за викрадення дівчини, групове зґвалтування її та насильницьке задоволення статевої пристрасті у неприродний спосіб. Сталося це 31 січня 2018 року. Наступного дня дівчина заявила в поліцію про вчинену над нею наругу.

Було відкрито кримінальне провадження, чотирьом чоловікам пред’явили обвинувачення, справа пішла до суду. У липні цього року суд виправдав усіх підозрюваних у зв’язку з недоведеністю їхньої вини.

Того дня, за тодішніми свідченнями потерпілої, троє дівчат і четверо хлопців зустрілися в Чемерному випити кави. Поведінка чоловіків дівчатам не сподобалася, навіть налякала їх, і вони кинулися тікати, а ті — навздогін. Одна з дівчат, відбиваючись, розбила носа переслідувачу, це його розлютило. Чоловіки кинулися шукати дівчат. Одну знайшли в будинку, де вона винаймала житло.

Начальник Сарненського відділу поліції Сергій Смаглюк розповідав тоді, що вони зчинили галас, стукали у вікна, тож дівчина змушена була вийти з будинку. Молодики схопили її, запхали в машину і повезли в ліс. В авто, як вона розповідала поліції, її змушували до сексу, інакше погрожували закопати живцем. Біля цвинтаря зупинилися й справді пішли копати яму. Копали гуртом, а потім і її змушували копати. Викопали десь по пояс дорослої людини. Утрьох, за її свідченнями, ґвалтували по черзі в машині. Але не закопали, а відвезли додому. Уранці вона заявила в поліцію. Чоловіки, коли взнали, що їх розшукує поліція, переховувалися, а за тиждень їх затримали.

Коли підозрюваним обирали міру запобіжного заходу, в суд прийшло півсела, — захищати не дівчину, а чоловіків. Люди казали, що й подумати такого не могли, бо вони — хороші хлопці. Особливо заступалися за одного з них, одруженого, бо, кажуть, не міг він так вчинити.

Дівчині тоді виділили посилену охорону, а з боку підозрюваних почали пропонувати гроші. Чи відіграли вони якусь роль у фіналі цієї історії — в суді не розповідали.

Справу розглядав Костопільський районний суд. Під час судового засідання потерпіла відмовилась від обвинувачення щодо одного з обвинувачених і пояснила, що з одним з них вступила у статевий акт добровільно, а з двома іншими сексу взагалі не було. Отож вироком Костопільського районного суду підсудних визнано невинуватими й виправдано у зв’язку з недоведеністю вини. Відносно одного підсудного кримінальне провадження закрито, оскільки потерпіла від обвинувачень відмовилася.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також