Не судомить — чекайте! Чому в Рівненській обллікарні не прийняли дитину

7320 0

Ми у соцмережах:

Не судомить — чекайте! Чому в Рівненській обллікарні не прийняли дитину

У вихідні в приймальному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні завжди багато людей. Батьки з дітьми можуть довго чекати на огляд та консультацію лікаря. Проте дітям, життя яких під загрозою, мали б надавати екстрену допомогу без зволікань. Але чи завжди так є насправді?

Рівнянка Інна Ярошевич стверджує, що приїхала до лікарні на «швидкій» із 9-місячним сином на руках, який втрачав свідомість, проте в екстреній медичній допомозі їм відмовили.

— Близько 13-ї години моєму сину стало зле: почалася блювота, слабкість і майже втрата свідомості (побілів і почали закочуватися очі), ми негайно викликали «швидку», — розповіла Інна Ярошевич. — Карета швидкої допомоги оперативно приїхала і, оглянувши дитину, забрала мене із сином в лікарню. Їхали з сиреною та проблисковими маячками, щоб не втрачати ні хвилини. Оскільки ми живемо поблизу обласної лікарні і в ній є необхідна апаратура, повезли туди. Але… нас не прийняли!!! В приймальному відділенні персоналу «швидкої» сказали: а чому ви їх до нас привезли? В нас тут, по-перше, черга, а по-друге, в них міська прописка!

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я, який був свідком цієї ситуації:

— Я саме тоді чергував у травмпункті і чув про те, що сталося. У вихідні в приймальному в обласній лікарні завжди дуже багато пацієнтів. «Швидка», яка везла маму з хворою дитиною, чомусь не зорієнтувалася і повезла до обласної лікарні, хоча мала б завезти одразу в міську. Проте лікар приймального відділення обласної оцінила стан дитини як такий, що не потребує екстреної медичної допомоги, тому й відправили в міську.

Віталій Бойко

Віталій Бойко, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні:

— Лікар, яка тоді чергувала у приймальному відділенні, вийшла до дитини одразу. За її оцінкою, на той момент стан дитини був задовільним. Можливо, в дитини й були судоми вдома, але це лише зі слів її мами. Лікар поспілкувалася з медиками зі «швидкої», й ті сказали, що поки везли дитину до лікарні, судом не було, стан дитини не погіршувався. Тож лікар попросила маму почекати на огляд, бо дуже багато людей. Мама дитини, користуючись тим, що «швидка» ще не поїхала, попросила завезти її одразу в міську лікарню.

Ми ніколи не відмовляємо в наданні екстреної медичної допомоги, особливо що стосується дітей до року. А про прописку медичний персонал запитує у всіх, хто звертається в приймальне відділення. Така процедура.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також